Matbucha sült padlizsánnal, paradicsomos szósszal és friss korianderrel tálalva

Matbucha sült padlizsánnal

A Matbucha egy hagyományos közel-keleti étel, amely főként paradicsomból, fűszerekkel és zöldségekkel készül. Eredetileg egy marokkói étel, de mára elterjedt más észak-afrikai és közép-keleti országokban is. A sült padlizsán hozzáadása egy új dimenziót ad ennek az ételnek, gazdagabbá téve azt, miközben megőrzi az autentikus ízeket. A friss koriander és a citromlé frissességet ad, így egy könnyed, de mégis ínycsiklandó ételt alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett paradicsom
2 db Padlizsán
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
2 ek. Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat mosd meg, vágd félbe, és egy kicsit szórd meg sóval, hogy a felesleges víz kicsöpögjön belőlük. 30 percig hagyjuk állni.

    A padlizsán felesleges vizet tartalmaz, amelyet a sóval eltávolíthatunk, így a sütés során nem áznak el.

    2

    A paradicsomokat forró vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd lehúzzuk a héjukat és apróra vágjuk.

    A paradicsom héját könnyedén eltávolíthatjuk, ha a bőrt kis bemetszéssel előre megfőzzük.

    3

    A padlizsánokat helyezzük egy sütőpapíros tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük 180°C-on 20-25 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    A padlizsánt megpucolhatjuk a sütés után, hogy simább textúrát kapjunk, vagy maradhat rajta a héja is.

    4

    Amíg a padlizsán sül, egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát és paprikát, amíg illatosak lesznek.

    Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Ha szükséges, alacsonyabb hőmérsékleten dolgozzunk.

    5

    Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, a köményt, sót, borsot, és főzzük alacsony lángon 15 percig, amíg a paradicsom levet ereszt és sűrűsödik.

    Ha a szósz túl sűrűvé válik, egy kis vizet is hozzáadhatunk.

    6

    A sült padlizsánokat vágjuk apróbb darabokra, és keverjük bele a paradicsomos szószba.

    A padlizsánok ropogós belseje jól keveredik a sűrű paradicsomos szósszal, így egy gazdag textúrájú ételt kapunk.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel és locsoljuk meg citromlével.

    A koriander friss ízt ad, és a citromlé segít kiemelni a paradicsom és padlizsán ízét.