A paradicsomot vágd kis kockákra. A sült paprikát is vágd fel kis darabokra. A fokhagymát hámozd meg, és zúzd össze.
Ha nem szeretnéd, hogy a paprika túl erős legyen, vágd le a magját, mielőtt felhasználod.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig, amíg illatos lesz.
Figyelj arra, hogy ne pirítsd meg túlságosan a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a sült paprikát, sót, borsot és köményt. Keverd össze, és hagyd főni közepes lángon 15-20 percig, amíg az összes hozzávaló megpuhul és a paradicsom levet ereszt.
A Matbucha hagyományosan egy sűrűbb étel, ezért ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz.
Amikor a paradicsom és a paprika összeértek, vedd le a tűzről, és tálald. A tetejét szórd meg friss korianderrel.
Friss koriander helyett petrezselyem is használható, de a koriander adja meg azt az egyedülálló ízt, amitől igazán autentikus lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.