Matbucha sült paprikával, friss korianderrel tálalva, ínycsiklandó étel egy fehér tányéron

Matbucha sült paprikával

A Matbucha egy hagyományos észak-afrikai étel, amely különböző változatokban elterjedt a Közel-Keleten. Az étel fő alapanyagai a paradicsom, paprika és különböző fűszerek, amelyek egy sűrű, ínycsiklandó szószt alkotnak. A sült paprika adja az étel karakterét, míg a kömény és a koriander mélyítik az ízét. A Matbucha rendkívül változatosan tálalható: kiváló köretként, vagy akár főételként is megállja a helyét. Az étel valódi ínycsiklandó élményt kínál, és könnyen elkészíthető, még kezdők számára is!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Paradicsom
3 db Sült paprika
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 ág Cilantro

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot vágd kis kockákra. A sült paprikát is vágd fel kis darabokra. A fokhagymát hámozd meg, és zúzd össze.

    Ha nem szeretnéd, hogy a paprika túl erős legyen, vágd le a magját, mielőtt felhasználod.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig, amíg illatos lesz.

    Figyelj arra, hogy ne pirítsd meg túlságosan a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a sült paprikát, sót, borsot és köményt. Keverd össze, és hagyd főni közepes lángon 15-20 percig, amíg az összes hozzávaló megpuhul és a paradicsom levet ereszt.

    A Matbucha hagyományosan egy sűrűbb étel, ezért ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz.

    4

    Amikor a paradicsom és a paprika összeértek, vedd le a tűzről, és tálald. A tetejét szórd meg friss korianderrel.

    Friss koriander helyett petrezselyem is használható, de a koriander adja meg azt az egyedülálló ízt, amitől igazán autentikus lesz.