A rizslisztet és a matcha port keverd össze egy tálban.
A matcha por a tésztának egy kellemes zöld színt és enyhe kesernyés ízt ad, ezért érdemes egyenletesen eloszlatni a lisztben.
A cukrot a vízzel oldd fel, majd öntsd a cukros vizet a rizslisztes keverékhez, és gyúrd sima tésztává.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet. Ha túl ragacsos, egy kis rizslisztet is hozzáadhatsz.
A tésztát oszd kisebb darabokra (kb. 20-25 g per darab), és formálj belőlük kis golyókat.
A golyók mérete fontos, hogy azonosak legyenek, hogy egyenletesen főjenek.
A közepükbe egy kis tölteléket (pl. sötét babpaszta vagy gesztenyepüré) tegyél, majd zárd le és formázd vissza golyóvá.
A tölteléket ne tedd túl sokat, mert akkor nehezen tudod jól bezárni a tésztát.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd az elkészített golyókat tedd bele. Főzd őket, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 5-7 perc).
Ne zsúfold túl a fazekat, hogy a golyók egyenletesen főjenek és ne ragadjanak össze.
A főzés után vedd ki őket egy szűrőkanállal, és tálald egy kis kókuszreszelékkel megszórva, ha szeretnéd.
A kókuszreszelék extra textúrát ad a tangyuan-nak, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.