Matchás Tangyuan, zöld színű rizsliszt gombócok, kókuszreszelékkel megszórva

Matchás Tangyuan

A Tangyuan egy hagyományos kínai desszert, amelyet különösen a kínai holdújévi ünnepségeken szoktak fogyasztani. Eredetileg édes töltelékkel készült, de a különböző variációk, mint a matchás változat, még gazdagabb ízélményt nyújtanak. A matcha, amelyet a zöld tealevelek finomra őrlésével készítenek, friss, enyhén kesernyés ízt ad a golyóknak, miközben a töltelék krémessége kiegyensúlyozza azt. Ez a desszert tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a hagyományos kínai édességeket egy modern csavarral.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
1 tk. Matcha por
50 g Cukor
150 ml Víz
100 g Töltelék (pl. sötét babpaszta)
50 g Gesztenyepüré (opcionális)
30 g Kókuszreszelék (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a matcha port keverd össze egy tálban.

    A matcha por a tésztának egy kellemes zöld színt és enyhe kesernyés ízt ad, ezért érdemes egyenletesen eloszlatni a lisztben.

    2

    A cukrot a vízzel oldd fel, majd öntsd a cukros vizet a rizslisztes keverékhez, és gyúrd sima tésztává.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet. Ha túl ragacsos, egy kis rizslisztet is hozzáadhatsz.

    3

    A tésztát oszd kisebb darabokra (kb. 20-25 g per darab), és formálj belőlük kis golyókat.

    A golyók mérete fontos, hogy azonosak legyenek, hogy egyenletesen főjenek.

    4

    A közepükbe egy kis tölteléket (pl. sötét babpaszta vagy gesztenyepüré) tegyél, majd zárd le és formázd vissza golyóvá.

    A tölteléket ne tedd túl sokat, mert akkor nehezen tudod jól bezárni a tésztát.

    5

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd az elkészített golyókat tedd bele. Főzd őket, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 5-7 perc).

    Ne zsúfold túl a fazekat, hogy a golyók egyenletesen főjenek és ne ragadjanak össze.

    6

    A főzés után vedd ki őket egy szűrőkanállal, és tálald egy kis kókuszreszelékkel megszórva, ha szeretnéd.

    A kókuszreszelék extra textúrát ad a tangyuan-nak, de ha nem szereted, el is hagyhatod.