Aprítsd fel a szárított paradicsomot, az olívabogyót és a friss bazsalikomot, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
Ha nem szereted a szárított paradicsomot, használhatsz friss koktélparadicsomot is, de azt előtte szárítsd le papírtörlővel.
Morzsold össze a feta sajtot, hogy kisebb darabokban könnyebben keverhető legyen a tésztába.
Ha a feta nagyon sós, áztasd be egy kis vízbe, hogy csökkentsd a sótartalmát.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vaj ne legyen túl forró, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és a fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A fokhagymaport helyettesítheted friss, reszelt fokhagymával is, de ebben az esetben óvatosan adagold, mert intenzívebb az íze.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá az aprított szárított paradicsomot, az olívabogyót, a feta sajtot és a bazsalikomot.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrikat, és vedd ki őket, ha aranybarnák és ropogósak.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A kész gofrikat sütőben, alacsony hőfokon tartsd melegen, amíg az összes el nem készül.
Tálaláskor szórd meg extra feta sajttal és friss bazsalikommal, és kínálhatod egy könnyű joghurtos mártogatóssal vagy friss salátával.
A joghurtos mártogatóshoz keverj görög joghurtot aprított fokhagymával, citromlével és egy kevés olívaolajjal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.