Mediterrán Gofri tálalva

Mediterrán Gofri

A Mediterrán Gofri egy ínycsiklandó sós változata a klasszikus gofrinak, amely a mediterrán konyha jellegzetes alapanyagaival – feta sajttal, olívával és szárított paradicsommal – készül. A mediterrán régió gazdag ízvilága inspirálta ezt a receptet, amelyet a napérlelte paradicsom és az olívaolaj tesz igazán különlegessé. Képzeld el, ahogy a ropogós gofri belsejében az olvadt feta sajt és az olívabogyó egyesül, miközben a szárított paradicsom enyhén édes-savanykás ízt ad hozzá! Tálald friss bazsalikommal, joghurtos mártogatóssal vagy egy könnyű salátával, és élvezd ezt a gazdag, ínycsiklandó fogást reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
100 g Feta sajt
50 g Szárított paradicsom
50 g Fekete olívabogyó
5 g Friss bazsalikom
5 g Fokhagymapor
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a szárított paradicsomot, az olívabogyót és a friss bazsalikomot, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    Ha nem szereted a szárított paradicsomot, használhatsz friss koktélparadicsomot is, de azt előtte szárítsd le papírtörlővel.

    2

    Morzsold össze a feta sajtot, hogy kisebb darabokban könnyebben keverhető legyen a tésztába.

    Ha a feta nagyon sós, áztasd be egy kis vízbe, hogy csökkentsd a sótartalmát.

    3

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vaj ne legyen túl forró, mert az befolyásolhatja a tészta állagát.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot és a fokhagymaport, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A fokhagymaport helyettesítheted friss, reszelt fokhagymával is, de ebben az esetben óvatosan adagold, mert intenzívebb az íze.

    5

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    6

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá az aprított szárított paradicsomot, az olívabogyót, a feta sajtot és a bazsalikomot.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.

    7

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő.

    8

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrikat, és vedd ki őket, ha aranybarnák és ropogósak.

    9

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A kész gofrikat sütőben, alacsony hőfokon tartsd melegen, amíg az összes el nem készül.

    10

    Tálaláskor szórd meg extra feta sajttal és friss bazsalikommal, és kínálhatod egy könnyű joghurtos mártogatóssal vagy friss salátával.

    A joghurtos mártogatóshoz keverj görög joghurtot aprított fokhagymával, citromlével és egy kevés olívaolajjal.