Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Melegíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd meg a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.
A húsba keverhetsz egy kis aprított rozmaringot is.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket, hogy belső felületük aranybarna és ropogós legyen.
A zsemléket pirítás előtt megkenheted egy kevés olívaolajjal.
Aprítsd fel az olívabogyókat, és tedd félre a burger összeállításához.
Használj magozott olívabogyót a könnyebb aprítás érdekében.
Szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát, és készítsd elő a rukkolaleveleket.
A lilahagymát érdemes vékonyan szeletelni, és felhasználás előtt hideg vízbe áztatni pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.
Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét fokhagymás joghurtos szósszal, helyezd rá a rukkolát, a marhahúspogácsát, a feta sajtot, az aprított olívabogyót, majd a paradicsom- és lilahagymaszeleteket.
A fokhagymás joghurtos szószhoz használhatsz görög joghurtot a krémesebb állag érdekében.
Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal sült édesburgonyával vagy friss salátával.
Ha a burger túl magas, szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy egyben tartsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.