Mee goreng zöldségekkel egy tálban, szójaszószos ázsiai tészta roppanós zöldségekkel

Mee goreng zöldségekkel

A mee goreng eredete Malajziába és Indonéziába vezethető vissza, ahol az utcai árusok wokban, frissen készítették ezt az ízletes, fűszeres tésztaételt. A szó jelentése szó szerint \'sült tészta\', amely a kínai hatást tükrözi az indonéz és maláj gasztronómiában. Ez a vegetáriánus változat a húsmentes étrendet követők számára is tökéletes választás, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni az ízek terén. Képzeld el, ahogy a fokhagyma sercegni kezd a forró wokban, majd a színes zöldségek ropogva sülnek össze a szójaszósz édeskés-pikáns illatával. Ez az étel nemcsak gyorsan elkészül, hanem minden falatjában hozza az ázsiai utcai étkezések hangulatát. A titok a gyors, magas hőmérsékleten történő sütésben rejlik, amely megőrzi a zöldségek frissességét és színét. A mee goreng tökéletes választás hétköznapi vacsorákhoz, vagy egy gyors, mégis különleges hétvégi ebédhez. Kiegészíthető tofuval vagy pirított mogyoróval is, ha még tartalmasabb fogásra vágyunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tojásmentes búzalisztből készült tészta
2 db Sárgarépa
1 db Zöldpaprika
200 g Fejes káposzta
3 db Fokhagyma
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Osztrigaszósz (vegetáriánus változat)
2 ek. Édes csiliszósz
3 ek. Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel egy nagy edényben vizet, majd főzd meg benne a tésztát a csomagoláson megadott ideig. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le alaposan.

    A hideg öblítés segít megakadályozni, hogy a tészta összeragadjon főzés után.

    2

    A zöldségeket készítsd elő: a sárgarépát hámozd meg, majd vágd gyufaszál vékonyságú csíkokra. A zöldpaprikát szeleteld csíkokra, a káposztát pedig vékonyra reszeld. A fokhagymát aprítsd fel finomra.

    Az előkészített zöldségeket tálakba porciózd, hogy gyorsabban menjen a főzés, és ne égjen le semmi.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat, majd dobd rá az aprított fokhagymát. Pirítsd illatosra közepes lángon kb. 30 másodpercig.

    Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát a forró olajban, mert keserű lesz – csak addig süsd, míg aranyszínű nem lesz!

    4

    Add hozzá a sárgarépát, paprikát és káposztát. Pirítsd 4-5 percig, hogy kissé megpuhuljanak, de még roppanósak maradjanak.

    A zöldségeket ne süsd túl, így megmaradnak benne a vitaminok és az élénk színük is.

    5

    Szórd rá a főtt tésztát a zöldségekre, öntsd rá a szójaszószt, az osztrigaszószt és az édes csiliszószt. Keverd alaposan össze, és pirítsd még 3-4 percig, míg minden átmelegszik és egyenletesen bevonódik a szósszal.

    Használj két fakanalat a keveréshez, így gyorsabban és egyenletesebben forognak át az összetevők.