Forralj fel egy nagy edényben vizet, majd főzd meg benne a tésztát a csomagoláson megadott ideig. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le alaposan.
A hideg öblítés segít megakadályozni, hogy a tészta összeragadjon főzés után.
A zöldségeket készítsd elő: a sárgarépát hámozd meg, majd vágd gyufaszál vékonyságú csíkokra. A zöldpaprikát szeleteld csíkokra, a káposztát pedig vékonyra reszeld. A fokhagymát aprítsd fel finomra.
Az előkészített zöldségeket tálakba porciózd, hogy gyorsabban menjen a főzés, és ne égjen le semmi.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olajat, majd dobd rá az aprított fokhagymát. Pirítsd illatosra közepes lángon kb. 30 másodpercig.
Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát a forró olajban, mert keserű lesz – csak addig süsd, míg aranyszínű nem lesz!
Add hozzá a sárgarépát, paprikát és káposztát. Pirítsd 4-5 percig, hogy kissé megpuhuljanak, de még roppanósak maradjanak.
A zöldségeket ne süsd túl, így megmaradnak benne a vitaminok és az élénk színük is.
Szórd rá a főtt tésztát a zöldségekre, öntsd rá a szójaszószt, az osztrigaszószt és az édes csiliszószt. Keverd alaposan össze, és pirítsd még 3-4 percig, míg minden átmelegszik és egyenletesen bevonódik a szósszal.
Használj két fakanalat a keveréshez, így gyorsabban és egyenletesebben forognak át az összetevők.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.