A sziruphoz keverd össze a mézet, cukrot, vizet, rózsavizet és citromlevet. Forrald fel, majd kis lángon főzd 5 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A rózsavíz erős aromájú – pontosan mérd ki, nehogy elnyomja a többi ízt.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna habzani fog a savas narancslével – gyorsan dolgozz!
Add hozzá a lisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha, kissé olajos tésztát kapsz. Ne gyúrd túl.
A kézi keverés segít megőrizni a tészta omlós állagát.
Formázz ovális kis süteményeket, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tetejüket villával kicsit megnyomhatod, hogy a szirup jobban felszívódjon.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, míg aranybarnára sülnek.
A sütés végén hagyd pár percet a tepsiben, hogy ne törjenek szét kiszedéskor.
A forró sütiket mártsd a hideg rózsavízes szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket tálra hűlni.
Forgasd őket át óvatosan a szirupban, hogy minden oldaluk átitatódjon.
Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal vagy apróra vágott pisztáciával.
A pisztácia nemcsak díszít, de harmonizál is a rózsavízzel – csak kis mennyiségben használd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.