Klasszikus Menemen fokhagymával török reggeli tojással, paprikával és paradicsommal

Menemen fokhagymával

A Menemen fokhagymával egy gazdag változata a török menemen ételnek, amelyet a fokhagyma különleges íze tesz még ínycsiklandóbbá. A menemen története évszázadokra nyúlik vissza, és mindig is a török reggeli étkezések elmaradhatatlan része volt. A tojások lágy állaga és a gazdag paradicsomos ízek tökéletes harmóniát alkotnak, miközben a fokhagyma egy újabb dimenziót ad a gazdag ízeknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg és aprítsd fel. A paprikát is vágd fel kis kockákra, a paradicsomot hámozd meg és vágd fel apróra. A fokhagymát is finomra vágd vagy zúzd össze.

    A fokhagyma ízét erősebben érzed, ha frissen zúzod vagy aprítod.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felvágott hagymát. Pirítsd közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma karamellizálódásának elkerülése érdekében ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne legyen keserű.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát, és párold további 2-3 percig, amíg a paprika megpuhul.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, egy kevés csilit is adhatunk a paprikához.

    4

    Add hozzá a felvágott paradicsomot, és párold 5-7 percig, amíg a paradicsom levet enged, és a keverék sűrűsödik.

    A paradicsomot frissen válaszd, hogy gazdag és édes ízt adjon a menemennek.

    5

    A fokhagymát add a serpenyőhöz, és keverd jól össze, hogy az ízek összefonódjanak.

    A fokhagyma íze erősödik, ha a paradicsommal együtt pirítjuk, így még gazdagabbá válik.

    6

    Öntsd rá a tojásokat a paradicsomos keverékre, és enyhén keverd össze, hogy a tojások egyenletesen oszoljanak el.

    Ne keverd túl a tojásokat, mert a sárgája folyós marad, és így finomabb lesz a menemen.

    7

    Fedd le a serpenyőt, és főzd a tojásokat alacsony hőmérsékleten 3-4 percig, amíg a tojások megfőnek, de a sárgájuk folyós marad.

    A menemen egyik titka, hogy a tojások ne főjenek meg túlzottan, így finom lágy marad.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint sózd, borsozd.

    A petrezselyem frissességet ad, és szép színt ad a kész ételnek.