Klasszikus Menemen fűszeres olívaolajjal török reggeli tojással, paprikával és paradicsommal

Menemen fűszeres olívaolajjal

A Menemen fűszeres olívaolajjal egy klasszikus török étel, amelyet a gazdag paradicsomos ízek és a fokhagyma mellett a fűszeres olívaolaj tesz még ínycsiklandóbbá. A menemen története hosszú múltra tekint vissza a török konyhában, és mindig is a török reggelik elmaradhatatlan része volt. A fűszeres olívaolaj különleges ízt ad a hagyományos menemennek, és gazdagítja a reggeli étkezéseket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szárított oregánó
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg és aprítsd fel. A paprikát is vágd fel kis kockákra, a paradicsomot hámozd meg és vágd fel apróra. A fokhagymát is finomra vágd vagy zúzd össze.

    A fokhagyma ízét erősebben érzed, ha frissen zúzod vagy aprítod.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felvágott hagymát. Pirítsd közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    Ne hagyd megégni a hagymát, különben keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát, és párold további 2-3 percig, amíg a paprika megpuhul.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, egy kevés csilit is adhatunk a paprikához.

    4

    Add hozzá a felvágott paradicsomot, és párold 5-7 percig, amíg a paradicsom levet enged, és a keverék sűrűsödik.

    Friss paradicsomot válassz, hogy gazdag ízt adjon a menemennek.

    5

    A fokhagymát add a serpenyőhöz, és keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma íze erősebben jön ki, ha a paradicsommal együtt pirítjuk.

    6

    A szárított oregánót is add hozzá a paradicsomos keverékhez, hogy fűszeresebb ízt adjon az ételnek.

    Az oregánó egy klasszikus mediterrán fűszer, amely tökéletesen illik a paradicsomos ételekhez.

    7

    Öntsd rá a tojásokat a paradicsomos keverékre, és enyhén keverd össze, hogy a tojások egyenletesen oszoljanak el.

    Ne keverd túl a tojásokat, hogy megőrizze lágy sárgáját, és így finomabb lesz a menemen.

    8

    Fedd le a serpenyőt, és főzd a tojásokat alacsony hőmérsékleten 3-4 percig, amíg a tojások megfőnek, de a sárgájuk folyós marad.

    Ha szereted a lágyabb tojásokat, figyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a tojásokat a serpenyőben.

    9

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint sózd, borsozd.

    A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is hoz a menemenhez.