Klasszikus Menemen pastirmával török reggeli tojással, paprikával és paradicsommal

Menemen pastirmával

A Menemen pastirmával egy különleges változata a hagyományos török menemen ételnek, amelyet a finom, fűszeres pastirma tesz még gazdagabbá. A menemen története több évszázadra nyúlik vissza, és mindig is a török reggeli étkezések elmaradhatatlan része volt. A friss tojások és a szaftos paradicsomos paprikás alap tökéletes harmóniát alkot a pastirma fűszeres ízével, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó ételt kapunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
100 g Pastirma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg és aprítsd fel. A paprikát is vágd fel kis kockákra, a paradicsomot hámozd meg és vágd fel apróra.

    A hagymát alaposan aprítsd fel, hogy ne legyenek nagy darabok, így egyenletesebben fog sülni.

    2

    A pastirmát vágd szeletekre. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felvágott hagymát. Pirítsd közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    A pastirma gazdag ízvilágot ad az ételnek, a húsos részeket érdemes alaposan megpirítani.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát, és párold további 2-3 percig, amíg a paprika megpuhul.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, egy kevés csilit is adhatunk a paprikához.

    4

    Add hozzá a felvágott paradicsomot, és párold 5-7 percig, amíg a paradicsom levet enged, és a keverék sűrűsödik.

    A paradicsomot mindig frissen válaszd, hogy szép piros és édes ízű legyen.

    5

    Öntsd rá a tojásokat a paradicsomos keverékre, és enyhén keverd össze, hogy a tojások egyenletesen oszoljanak el.

    Ha szereted a lágyabb tojásokat, figyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a tojásokat a serpenyőben.

    6

    Fedd le a serpenyőt, és főzd a tojásokat alacsony hőmérsékleten 3-4 percig, amíg a tojások megfőnek, de a sárgájuk folyós marad.

    A menemen egyik titka, hogy a tojások ne főjenek meg túlzottan, így finom lágy marad.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint sózd, borsozd.

    A petrezselyem frissességet ad, és szép színt ad a kész ételnek.