Klasszikus Menemen sült paprikával török reggeli tojással, paprikával és paradicsommal

Menemen sült paprikával

A Menemen sült paprikával egy különleges török étel, amely a menemen tradicionális ízeit új szintre emeli a sült paprika gazdag ízével. Az étel története évszázadokra nyúlik vissza, és a török reggelik egyik kedvenc ételévé vált. A paradicsomos ízek tökéletes harmóniában egyesülnek a lágy tojásokkal és a füstös sült paprikával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
2 db Piros paprika
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikát vágd fel hosszában, és a magjait távolítsd el. Egy serpenyőben süsd meg a paprikát, amíg enyhén megfeketedik, majd vedd ki és tedd félre.

    A paprika pörkölése kiemeli az édes, füstös ízét. Ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg.

    2

    A hagymát hámozd meg és aprítsd fel. A fokhagymát is zúzd össze. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felvágott hagymát. Pirítsd közepes lángon, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát alacsony lángon is piríthatod, hogy ne égesd meg, és édesebb ízt kapj.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát és párold még 2-3 percig.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, egy kevés csili is adható a paprikához.

    4

    A paradicsomot hámozd meg, és vágd fel apróra. Add hozzá a serpenyőhöz, és párold 5-7 percig, amíg a paradicsom levet enged és a keverék sűrűsödik.

    Friss paradicsomot válassz, hogy gazdag ízt adjon a menemennek.

    5

    A fokhagymát add a serpenyőhöz, és keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma egyedi ízt ad az ételnek, így ne hagyd ki.

    6

    Öntsd rá a tojásokat a paradicsomos keverékre, és enyhén keverd össze, hogy a tojások egyenletesen oszoljanak el.

    Ne keverd túl, hogy a tojások lágyak maradjanak, és finom állagú legyen.

    7

    Fedd le a serpenyőt, és főzd a tojásokat alacsony hőmérsékleten 3-4 percig, amíg a tojások megfőnek, de a sárgájuk folyós marad.

    A tojások túl főzése a menemennél elkerülendő, mert a sárgája így megkeményedhet.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint sózd, borsozd.

    A petrezselyem frissességet ad, és szép színt ad a kész ételnek.