Menestra de verduras tálalva friss zöldségekkel

Menestra de verduras

A Menestra de verduras egy klasszikus spanyol étel, amely az ország minden régiójában megtalálható. A spanyolok számára az étkezés nem csupán étkezés, hanem életstílus, és ez a zöldséges egytálétel egy igazi ínycsiklandó példa erre. A zöldségek frissessége és a hagyma, fokhagyma alapú pirítás fokozza az ízek harmóniáját. Mivel gazdag tápanyagokban és vitaminokban, ideális választás egy könnyed, egészséges étkezéshez, amelyet mindenki imádni fog. Az étel gyorsan elkészíthető, így akár hétköznap is ideális választás lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zöldborsó
2 db Sárgarépa
100 g Zellergumó
150 g Brokkoli
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket alaposan mosd meg. A sárgarépát hámozd meg és karikázd fel, a brokkolit rózsáira szedd, a cukkinit és a zellert pedig kockázd fel.

    A sárgarépát vékonyabbra is vághatod, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserűvé válik.

    3

    Add hozzá a felkockázott zöldségeket, és keverd össze őket a hagymás olajjal. Főzd 10 percig, hogy a zöldségek kezdenek puhulni.

    Ha túl száraznak tűnik, egy kevés vizet is önthetsz hozzá, hogy a zöldségek jobban párolódjanak.

    4

    Ezt követően add hozzá a zöldborsót, sót és borsot, majd folytasd a főzést még 10-15 percig, amíg minden zöldség teljesen megpuhul.

    Ne főzd túl a zöldségeket, mert ha túl puhák lesznek, elveszítik friss ízüket és textúrájukat.

    5

    Tálald melegen, mint egy könnyű köretet vagy főételt.

    Friss petrezselyemmel is megszórhatod a tálalás előtt, hogy friss ízt adj hozzá.