A zöldségeket alaposan mosd meg. A sárgarépát hámozd meg és karikázd fel, a brokkolit rózsáira szedd, a cukkinit és a zellert pedig kockázd fel.
A sárgarépát vékonyabbra is vághatod, hogy gyorsabban megfőjön.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserűvé válik.
Add hozzá a felkockázott zöldségeket, és keverd össze őket a hagymás olajjal. Főzd 10 percig, hogy a zöldségek kezdenek puhulni.
Ha túl száraznak tűnik, egy kevés vizet is önthetsz hozzá, hogy a zöldségek jobban párolódjanak.
Ezt követően add hozzá a zöldborsót, sót és borsot, majd folytasd a főzést még 10-15 percig, amíg minden zöldség teljesen megpuhul.
Ne főzd túl a zöldségeket, mert ha túl puhák lesznek, elveszítik friss ízüket és textúrájukat.
Tálald melegen, mint egy könnyű köretet vagy főételt.
Friss petrezselyemmel is megszórhatod a tálalás előtt, hogy friss ízt adj hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.