Menestra spárgával, parmezánnal és zöldborsóval tálalva

Menestra spárgával

A menestra spárgával egy friss tavaszi étel, amely egyszerre könnyed és tápláló. A spárga és a zöldborsó gazdag vitaminokban, míg a parmezán sajt hozzáad egy kis sós ízt, amely tökéletesen kiegészíti a zöldségeket. Az étel egy egyszerű, mégis ínycsiklandó választás egy gyors és egészséges étkezéshez. Tavaszi ünnepi étkezésekhez vagy akár hétköznapi vacsorához is remekül illik. A menestra könnyen elkészíthető és garantáltan mindenki kedvence lesz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Spárga
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 g Zöldborsó
50 g Parmezán sajt
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spárgát alaposan mosd meg, a fás részeket vágd le. A spárgát 4-5 cm-es darabokra vágd fel.

    A spárgát könnyedén letörheted, ahol a fás része eltörik, így nem kell a kemény részt megfőzni!

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd fel. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.

    Használj nagyobb serpenyőt, hogy a spárga és a borsó is egyenletesen tudjon pirulni.

    3

    Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát az olívaolajhoz. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne keseredjen meg, mindig alacsony hőmérsékleten dolgozz!

    4

    Tedd a spárgát a serpenyőbe és párold 5-7 percig, amíg kissé megpuhul, de még roppanós marad.

    A spárga párolásakor figyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megmaradjon a friss, zöld íze.

    5

    Add hozzá a zöldborsót, sót és borsot, majd párold tovább 3-4 percig.

    Ha fagyasztott borsót használsz, nem kell előre kiengedni, azonnal hozzáadhatod a zöldségekhez.

    6

    Szórd meg a parmezánnal és keverd össze. Tálalás előtt 2 percig hagyd, hogy a sajt megolvadjon a zöldségeken.

    A parmezán sajt egy kis extra ízt ad, ha nem szereted, használhatsz más kemény sajtot is!