A spárgát alaposan mosd meg, a fás részeket vágd le. A spárgát 4-5 cm-es darabokra vágd fel.
A spárgát könnyedén letörheted, ahol a fás része eltörik, így nem kell a kemény részt megfőzni!
A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd fel. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat.
Használj nagyobb serpenyőt, hogy a spárga és a borsó is egyenletesen tudjon pirulni.
Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát az olívaolajhoz. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne pirítsd túl a hagymát, hogy ne keseredjen meg, mindig alacsony hőmérsékleten dolgozz!
Tedd a spárgát a serpenyőbe és párold 5-7 percig, amíg kissé megpuhul, de még roppanós marad.
A spárga párolásakor figyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megmaradjon a friss, zöld íze.
Add hozzá a zöldborsót, sót és borsot, majd párold tovább 3-4 percig.
Ha fagyasztott borsót használsz, nem kell előre kiengedni, azonnal hozzáadhatod a zöldségekhez.
Szórd meg a parmezánnal és keverd össze. Tálalás előtt 2 percig hagyd, hogy a sajt megolvadjon a zöldségeken.
A parmezán sajt egy kis extra ízt ad, ha nem szereted, használhatsz más kemény sajtot is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.