Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.
Fontos, hogy a keverék ne forrjon, mert akkor a tejszín kicsapódhat.
Add hozzá a friss mentaleveleket, majd hagyd a keveréket alacsony lángon 10 percig gyöngyözni, hogy a menta aromája kioldódjon.
Minél frissebb a menta, annál intenzívebb lesz az íze. A mentát ne főzd túl, mert keserűvé válhat.
Vedd le a lábost a tűzről, és szűrd le a keveréket, hogy eltávolítsd a mentaleveleket.
A szűrés során alaposan nyomkodd ki a mentaleveleket, hogy minden aroma a fagylaltba kerüljön.
Keverd hozzá az apróra vágott étcsokoládét és a vanília kivonatot, majd add hozzá az ételfestéket, ha élénkebb zöld színt szeretnél.
A csokoládé apróra vágása azért fontos, hogy könnyen elolvadjon a meleg keverékben. Jó minőségű étcsokoládét használj a legjobb ízélményért.
Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.
A gyorsabb hűlés érdekében a keveréket jégfürdőbe is állíthatod.
A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.
A fagylaltgép használata biztosítja a legkrémesebb állagot. Ha kézzel készíted, a gyakori keverés elengedhetetlen a jégkristályok minimalizálásához.
Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A teljes dermedéshez szükséges idő függ a fagyasztó teljesítményétől. Érdemes hosszabb ideig, akár egy éjszakán át is fagyasztani.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted extra csokoládéforgáccsal és friss mentával.
A fagylalt könnyebb kanalazásához márts a kanalat forró vízbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.