A joghurtot öntsd egy tálba, és add hozzá a sót. Ha a joghurt túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy könnyebben összekeverhető legyen.
Ha natúr joghurtot használsz, érdemes először megkóstolni, hogy szükséges-e több só hozzáadása.
A mentát alaposan mosd meg, és tépkedd apró darabokra. Ezután tedd a joghurtba, és keverd össze.
A menta leveleket ne aprítsd túl finomra, hogy megőrizzék a friss ízüket!
Az uborkát hámozd meg, majd reszeld le finomra, és a levét nyomkodd ki. Add hozzá a joghurthoz.
Az uborka levét érdemes kinyomkodni, hogy a raita ne legyen túl vizes.
A fokhagymát préseld vagy reszeld le, és add hozzá a keverékhez.
Ha enyhébb fokhagymás ízt szeretnél, hagyhatod egy kicsit pihenni a joghurtban, hogy a fokhagyma íze kicsit enyhüljön.
Végül add hozzá a curryport és a citromlevet. Keverd össze alaposan, és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít, hogy az ízek intenzívebben érvényesüljenek, így érdemes előre elkészíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.