Mentás raita joghurtos, friss mentával és uborkával tálalva

Mentás raita

A raita egy klasszikus indiai köret, amely frissítő hatása miatt mindig jó választás a fűszeres ételek mellé. A mentás változat különösen népszerű a nyári hónapokban, amikor mindenki valami hűsítőre vágyik. Eredetileg az indiai subkontinensen terjedt el, ahol a fűszeres és csípős ételek mellé ideális kiegészítőként szolgált. A mentás raita elkészítése egyszerű, és remekül illik különféle ételekhez, például curryhez vagy szaftos grillezett húsokhoz. A hűsítő hatás mellett a menta friss íze minden falatot élvezetessé tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Joghurt
1 csokor Friss menta
1 db Uborka
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Currypor
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy tálba, és add hozzá a sót. Ha a joghurt túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy könnyebben összekeverhető legyen.

    Ha natúr joghurtot használsz, érdemes először megkóstolni, hogy szükséges-e több só hozzáadása.

    2

    A mentát alaposan mosd meg, és tépkedd apró darabokra. Ezután tedd a joghurtba, és keverd össze.

    A menta leveleket ne aprítsd túl finomra, hogy megőrizzék a friss ízüket!

    3

    Az uborkát hámozd meg, majd reszeld le finomra, és a levét nyomkodd ki. Add hozzá a joghurthoz.

    Az uborka levét érdemes kinyomkodni, hogy a raita ne legyen túl vizes.

    4

    A fokhagymát préseld vagy reszeld le, és add hozzá a keverékhez.

    Ha enyhébb fokhagymás ízt szeretnél, hagyhatod egy kicsit pihenni a joghurtban, hogy a fokhagyma íze kicsit enyhüljön.

    5

    Végül add hozzá a curryport és a citromlevet. Keverd össze alaposan, és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít, hogy az ízek intenzívebben érvényesüljenek, így érdemes előre elkészíteni.