Mentolos eper fagylalt tálalva

Mentolos eper fagylalt

A mentolos eper fagylalt egy különleges kombináció, amely az édes eper ízét friss mentával párosítja, így tökéletes hűsítő élményt nyújt a forró nyári napokon. A mentás aroma kiemeli az eper édességét, és egyedi ízvilágot kölcsönöz a desszertnek. Egy kanál ebből a fagylaltból garantáltan felfrissíti a napodat!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss eper
250 ml Tej
250 ml Tejszín
120 g Kristálycukor
10 db Friss mentalevelek
4 db Tojássárgája
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!

    A tej és a tejszín melegítése során figyelj oda, hogy ne forrjon fel, mert akkor a fagylalt állaga nem lesz tökéletes.

    2

    Vedd le a tűzről, add hozzá a friss mentaleveleket, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A menta íze erősebb lesz, ha a leveleket kissé összetöröd, mielőtt a tejbe teszed.

    3

    Szűrd le a tejes keveréket, hogy eltávolítsd a mentaleveleket.

    A szűrés során óvatosan nyomkodd ki a leveleket, hogy minden ízanyagot kinyerj.

    4

    Egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat a cukorral, amíg világosabb és krémesebb állagú lesz.

    A tojássárgáját és a cukrot addig keverd, amíg a keverék szinte fehér nem lesz. Ez biztosítja, hogy a fagylalt krémes és sima legyen.

    5

    Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adj egy kevés meleg tejes keveréket a tojásos keverékhez, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.

    A tojások temperálása kritikus lépés. Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojásokra, azok azonnal kicsapódnak. Kis adagokban, lassan adagold a tejet.

    6

    Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.

    A krémnek megfelelő sűrűségűnek kell lennie. Ha túl híg, a fagylalt jégkristályos lesz. Ha túl sűrű, akkor túl tömör lesz.

    7

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.

    A vanília és a só kiemelik az eper és a menta ízét. A gyorsabb hűtés érdekében tedd a krémet jégfürdőbe.

    8

    Közben a friss epret turmixold simára, majd szűrd át egy finom szitán, hogy eltávolítsd a magokat.

    Az eperpüré szűrésével elkerülheted, hogy a fagylaltban apró magok legyenek, ami kellemetlen lehet a fogyasztás során.

    9

    Keverd össze az eperpürét a kihűlt tejes alapkrémmel.

    Az eperpürét óvatosan keverd a krémbe, hogy a színe szép rózsaszín maradjon.

    10

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt győződj meg róla, hogy a gép fagyasztóedénye teljesen fagyott. Ez általában 24 órát vesz igénybe.

    11

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A fagylalt kézi keverése időigényes, de elengedhetetlen a sima állag eléréséhez. Ne hagyd ki a keveréseket, különben jégkristályos lesz a fagylalt.

    12

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, mártsd a kanalat forró vízbe, mielőtt kanalazni kezded.