Mettbrötchen tálalva friss hagymával

Mettbrötchen (német nyers darált húsos szendvics)

A Mettbrötchen, vagyis a nyers darált húsos szendvics Németország egyik ikonikus street food étele, amelyet gyakran reggelire vagy könnyű vacsorára fogyasztanak. Az étel a német gasztronómia egyszerűségét és minőségi alapanyagokra való törekvését tükrözi. A darált sertéshús (Mett) mindig frissen készül, és gyakran hagymával, sóval, borssal ízesítik. A Mettbrötchen hagyományosan friss zsemlén kerül tálalásra, és gyakran díszítik petrezselyemmel. Ez az étel nemcsak gyorsan elkészíthető, hanem autentikus német ízvilágot is nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss darált sertéshús (Mett)
4 db Friss zsemle
1 db Vöröshagyma
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Győződj meg arról, hogy a darált sertéshús friss és jó minőségű, mivel nyersen fogod fogyasztani. Vásárolj megbízható hentesnél.

    A hús legyen a lehető legfrissebb, és aznap felhasználd! Ne tárold hűtőben.

    2

    A vöröshagymát hámozd meg, és vágd nagyon apróra. Ha kevésbé szereted az intenzív ízét, leöblítheted hideg vízzel.

    A lila hagyma enyhébb ízű, mint a vöröshagyma, így azt is használhatod.

    3

    Egy tálban keverd össze a darált sertéshúst sóval és frissen őrölt fekete borssal. Adj hozzá ízlés szerint apróra vágott vöröshagymát.

    Kóstold meg a húst, mielőtt a zsemlére kened, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot.

    4

    A friss zsemléket vágd félbe, és mindegyikre kenj egy vastag réteget a fűszerezett darált húsból.

    Használhatsz magvas zsemlét is, ha szereted.

    5

    Díszítsd a tetejét apróra vágott petrezselyemmel vagy további hagymával, ha még intenzívebb ízt szeretnél.

    A tetejére tehetsz kapribogyót, savanyú uborkát vagy mustárt is.

    6

    Azonnal tálald a Mettbrötchent, lehetőleg frissen, hogy a hús minősége és íze a legjobb legyen.

    Azonnal fogyaszd el, ne tárold!