A chorizót vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg a zsírja kiolvad és ropogós lesz.
A chorizóból kiolvadt zsírt használhatod a hagymák és paprikák pirításához, így még ízletesebb lesz a töltelék.
Add hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd üvegesre.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a tölteléknek.
Vágd fel a paprikát és a csípős paprikát, majd add hozzá a serpenyőbe. Fűszerezd köménymaggal és oregánóval, és pirítsd további 3-4 percig.
A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a csípőset, elhagyhatod.
A paradicsomokat vágd apróra, majd add a serpenyőbe a vörösbabbal együtt, és főzd további 5 percig, amíg az ízek jól összeérnek.
Használhatsz konzerv aprított paradicsomot is a friss helyett. A vörösbab helyett használhatsz más babot is, például feketebabot.
Készítsd el a palacsintatésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a tojásokat, a tejet és a szódavizet. Keverd csomómentesre, és hagyd pihenni pár percig.
A palacsinta tésztája legyen csomómentes és sima. A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben süthetőek lesznek.
Egy serpenyőt kenj ki vajjal, majd süsd ki a palacsintákat közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára.
A palacsintákat közepes lángon süsd, hogy ne égjenek meg. Ha szükséges, töröld át a serpenyőt olajjal átitatott papírtörlővel, hogy ne legyen túl zsíros a palacsinta.
A kész palacsintákat töltsd meg a fűszeres chorizós töltelékkel, szórd meg reszelt cheddarral és friss korianderrel.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a palacsintán. A cheddar sajt helyett használhatsz más sajtot is, például Monterey Jack sajtot.
Azonnal tálald, esetleg tejföllel vagy friss lime szeletekkel díszítve a frissesség érdekében.
A tejföl hűsíti a csípős ízeket, a lime pedig frissességet kölcsönöz a palacsintának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.