Mexik贸i choriz贸s palacsinta t谩lalva

Mexik贸i choriz贸s palacsinta

A mexik贸i konyha jellegzetes 铆zei t枚k茅letesen 枚tv枚zhet艖k egy izgalmas palacsint谩val. A choriz贸 egy tradicion谩lis f疟szeres kolb谩sz, amelyet m谩r a spanyol h贸d铆t贸k is haszn谩ltak, majd Mexik贸ban is n茅pszer疟v茅 v谩lt. A v枚r枚sbab 茅s a cs铆p艖s paprika tipikus 枚sszetev艖i az autentikus mexik贸i fog谩soknak. Ebben a receptben a palacsinta t枚k茅letes alapk茅nt szolg谩l a gazdag, f疟szeres t枚ltel茅khez. Ha szereted a pik谩ns 铆zeket 茅s a k眉l枚nleges text煤r谩kat, ez az 茅tel garant谩ltan elnyeri a tetsz茅sed!

El艖k茅sz眉let 30 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Toj谩s
300 ml Tej
100 ml Sz贸dav铆z
30 g Vaj
0.5 tk. S贸
250 g Mexik贸i chorizo kolb谩sz
150 g V枚r枚sbab
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Cs铆p艖s paprika
0.5 tk. K枚m茅nymag
0.5 tk. Oreg谩n贸
2 ek. Ol铆vaolaj
10 g Friss koriander
100 g Reszelt cheddar sajt

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A choriz贸t v谩gd kisebb darabokra, majd egy serpeny艖ben pir铆tsd meg k枚zepes l谩ngon, am铆g a zs铆rja kiolvad 茅s ropog贸s lesz.

    A choriz贸b贸l kiolvadt zs铆rt haszn谩lhatod a hagym谩k 茅s paprik谩k pir铆t谩s谩hoz, 铆gy m茅g 铆zletesebb lesz a t枚ltel茅k.

    2

    Add hozz谩 az apr贸ra v谩gott hagym谩t 茅s a fokhagym谩t, majd pir铆tsd 眉vegesre.

    脺gyelj arra, hogy a fokhagyma ne 茅gjen meg, mert keser疟 铆zt ad a t枚ltel茅knek.

    3

    V谩gd fel a paprik谩t 茅s a cs铆p艖s paprik谩t, majd add hozz谩 a serpeny艖be. F疟szerezd k枚m茅nymaggal 茅s oreg谩n贸val, 茅s pir铆tsd tov谩bbi 3-4 percig.

    A cs铆p艖s paprika mennyis茅g茅t 铆zl茅s szerint v谩ltoztathatod. Ha nem szereted a cs铆p艖set, elhagyhatod.

    4

    A paradicsomokat v谩gd apr贸ra, majd add a serpeny艖be a v枚r枚sbabbal egy眉tt, 茅s f艖zd tov谩bbi 5 percig, am铆g az 铆zek j贸l 枚ssze茅rnek.

    Haszn谩lhatsz konzerv apr铆tott paradicsomot is a friss helyett. A v枚r枚sbab helyett haszn谩lhatsz m谩s babot is, p茅ld谩ul feketebabot.

    5

    K茅sz铆tsd el a palacsintat茅szt谩t: egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a s贸t, a toj谩sokat, a tejet 茅s a sz贸davizet. Keverd csom贸mentesre, 茅s hagyd pihenni p谩r percig.

    A palacsinta t茅szt谩ja legyen csom贸mentes 茅s sima. A pihentet茅s alatt a liszt megduzzad, 铆gy a palacsint谩k k枚nnyebben s眉thet艖ek lesznek.

    6

    Egy serpeny艖t kenj ki vajjal, majd s眉sd ki a palacsint谩kat k枚zepes l谩ngon, mindk茅t oldalukat aranybarn谩ra.

    A palacsint谩kat k枚zepes l谩ngon s眉sd, hogy ne 茅gjenek meg. Ha sz眉ks茅ges, t枚r枚ld 谩t a serpeny艖t olajjal 谩titatott pap铆rt枚rl艖vel, hogy ne legyen t煤l zs铆ros a palacsinta.

    7

    A k茅sz palacsint谩kat t枚ltsd meg a f疟szeres choriz贸s t枚ltel茅kkel, sz贸rd meg reszelt cheddarral 茅s friss korianderrel.

    A t枚ltel茅ket egyenletesen oszlasd el a palacsint谩n. A cheddar sajt helyett haszn谩lhatsz m谩s sajtot is, p茅ld谩ul Monterey Jack sajtot.

    8

    Azonnal t谩lald, esetleg tejf枚llel vagy friss lime szeletekkel d铆sz铆tve a frissess茅g 茅rdek茅ben.

    A tejf枚l h疟s铆ti a cs铆p艖s 铆zeket, a lime pedig frissess茅get k枚lcs枚n枚z a palacsint谩nak.