Mexikói chorizós palacsinta tálalva

Mexikói chorizós palacsinta

A mexikói konyha jellegzetes ízei tökéletesen ötvözhetők egy izgalmas palacsintával. A chorizó egy tradicionális fűszeres kolbász, amelyet már a spanyol hódítók is használtak, majd Mexikóban is népszerűvé vált. A vörösbab és a csípős paprika tipikus összetevői az autentikus mexikói fogásoknak. Ebben a receptben a palacsinta tökéletes alapként szolgál a gazdag, fűszeres töltelékhez. Ha szereted a pikáns ízeket és a különleges textúrákat, ez az étel garantáltan elnyeri a tetszésed!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Tej
100 ml Szódavíz
30 g Vaj
0.5 tk.
250 g Mexikói chorizo kolbász
150 g Vörösbab
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Csípős paprika
0.5 tk. Köménymag
0.5 tk. Oregánó
2 ek. Olívaolaj
10 g Friss koriander
100 g Reszelt cheddar sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A chorizót vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg a zsírja kiolvad és ropogós lesz.

    A chorizóból kiolvadt zsírt használhatod a hagymák és paprikák pirításához, így még ízletesebb lesz a töltelék.

    2

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd üvegesre.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a tölteléknek.

    3

    Vágd fel a paprikát és a csípős paprikát, majd add hozzá a serpenyőbe. Fűszerezd köménymaggal és oregánóval, és pirítsd további 3-4 percig.

    A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a csípőset, elhagyhatod.

    4

    A paradicsomokat vágd apróra, majd add a serpenyőbe a vörösbabbal együtt, és főzd további 5 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

    Használhatsz konzerv aprított paradicsomot is a friss helyett. A vörösbab helyett használhatsz más babot is, például feketebabot.

    5

    Készítsd el a palacsintatésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a tojásokat, a tejet és a szódavizet. Keverd csomómentesre, és hagyd pihenni pár percig.

    A palacsinta tésztája legyen csomómentes és sima. A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinták könnyebben süthetőek lesznek.

    6

    Egy serpenyőt kenj ki vajjal, majd süsd ki a palacsintákat közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára.

    A palacsintákat közepes lángon süsd, hogy ne égjenek meg. Ha szükséges, töröld át a serpenyőt olajjal átitatott papírtörlővel, hogy ne legyen túl zsíros a palacsinta.

    7

    A kész palacsintákat töltsd meg a fűszeres chorizós töltelékkel, szórd meg reszelt cheddarral és friss korianderrel.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el a palacsintán. A cheddar sajt helyett használhatsz más sajtot is, például Monterey Jack sajtot.

    8

    Azonnal tálald, esetleg tejföllel vagy friss lime szeletekkel díszítve a frissesség érdekében.

    A tejföl hűsíti a csípős ízeket, a lime pedig frissességet kölcsönöz a palacsintának.