A choriz贸t v谩gd kisebb darabokra, majd egy serpeny艖ben pir铆tsd meg k枚zepes l谩ngon, am铆g a zs铆rja kiolvad 茅s ropog贸s lesz.
A choriz贸b贸l kiolvadt zs铆rt haszn谩lhatod a hagym谩k 茅s paprik谩k pir铆t谩s谩hoz, 铆gy m茅g 铆zletesebb lesz a t枚ltel茅k.
Add hozz谩 az apr贸ra v谩gott hagym谩t 茅s a fokhagym谩t, majd pir铆tsd 眉vegesre.
脺gyelj arra, hogy a fokhagyma ne 茅gjen meg, mert keser疟 铆zt ad a t枚ltel茅knek.
V谩gd fel a paprik谩t 茅s a cs铆p艖s paprik谩t, majd add hozz谩 a serpeny艖be. F疟szerezd k枚m茅nymaggal 茅s oreg谩n贸val, 茅s pir铆tsd tov谩bbi 3-4 percig.
A cs铆p艖s paprika mennyis茅g茅t 铆zl茅s szerint v谩ltoztathatod. Ha nem szereted a cs铆p艖set, elhagyhatod.
A paradicsomokat v谩gd apr贸ra, majd add a serpeny艖be a v枚r枚sbabbal egy眉tt, 茅s f艖zd tov谩bbi 5 percig, am铆g az 铆zek j贸l 枚ssze茅rnek.
Haszn谩lhatsz konzerv apr铆tott paradicsomot is a friss helyett. A v枚r枚sbab helyett haszn谩lhatsz m谩s babot is, p茅ld谩ul feketebabot.
K茅sz铆tsd el a palacsintat茅szt谩t: egy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a s贸t, a toj谩sokat, a tejet 茅s a sz贸davizet. Keverd csom贸mentesre, 茅s hagyd pihenni p谩r percig.
A palacsinta t茅szt谩ja legyen csom贸mentes 茅s sima. A pihentet茅s alatt a liszt megduzzad, 铆gy a palacsint谩k k枚nnyebben s眉thet艖ek lesznek.
Egy serpeny艖t kenj ki vajjal, majd s眉sd ki a palacsint谩kat k枚zepes l谩ngon, mindk茅t oldalukat aranybarn谩ra.
A palacsint谩kat k枚zepes l谩ngon s眉sd, hogy ne 茅gjenek meg. Ha sz眉ks茅ges, t枚r枚ld 谩t a serpeny艖t olajjal 谩titatott pap铆rt枚rl艖vel, hogy ne legyen t煤l zs铆ros a palacsinta.
A k茅sz palacsint谩kat t枚ltsd meg a f疟szeres choriz贸s t枚ltel茅kkel, sz贸rd meg reszelt cheddarral 茅s friss korianderrel.
A t枚ltel茅ket egyenletesen oszlasd el a palacsint谩n. A cheddar sajt helyett haszn谩lhatsz m谩s sajtot is, p茅ld谩ul Monterey Jack sajtot.
Azonnal t谩lald, esetleg tejf枚llel vagy friss lime szeletekkel d铆sz铆tve a frissess茅g 茅rdek茅ben.
A tejf枚l h疟s铆ti a cs铆p艖s 铆zeket, a lime pedig frissess茅get k枚lcs枚n枚z a palacsint谩nak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.