A csicseriborsót alaposan öblítsd le, majd tedd egy tálba. Add hozzá a tahinit, fokhagymát, lime levét, olívaolajat, sót és borsot.
A csicseriborsót előző este áztathatod, hogy gyorsabban megfőjön, vagy használhatsz konzerv csicseriborsót.
A hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítsd sima, krémes állagúra. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben pürésíthető legyen.
A víz mennyiségét a kívánt krémes állag függvényében állíthatod be. Ha vastagabb hummuszt szeretnél, kevesebb vízre lesz szükséged.
A hummuszt tálald egy tálkában, majd szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze kiválóan illik a hummuszhoz, de más friss fűszereket is használhatsz, mint a petrezselyem vagy menta.
A pita kenyeret pirítsd meg egy serpenyőben, majd vágd kis szeletekre, hogy tunkolni lehessen a hummuszba.
A pita kenyeret olívaolajjal is megkenheted, mielőtt megpirítod, hogy még ízesebb legyen.
A hummuszt tálald a pirított pita mellett, és a zöldségeket szeletelve helyezd mellé, mint friss köret.
A zöldségek, mint az uborka, paprika és paradicsom, nemcsak frissítik az ételt, hanem szép színt is adnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.