Meze hummusszal, friss zöldségekkel és pirított pitával tálalva

Meze hummusszal

A hummus az egyik legismertebb közel-keleti étel, amelyet tradicionálisan tahinivel, fokhagymával, lime levével és egyéb fűszerekkel készítenek. Az étel különösen népszerű a vegetáriánusok körében, mivel gazdag fehérjében és rostban. A meze egy étkezés részeként több különböző ételt jelent, így a hummus az egyik alapvető étel a közel-keleti konyhában. A pita kenyér és a friss zöldségek remekül illenek hozzá, így egy friss és ínycsiklandó étkezést alkothatunk belőle.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csicseriborsó
2 ek. Tahini (szezámkrém)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
50 ml Víz
1 ek. Friss koriander
4 db Pita kenyér
200 g Zöldségek (pl. uborka, paprika, paradicsom)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót alaposan öblítsd le, majd tedd egy tálba. Add hozzá a tahinit, fokhagymát, lime levét, olívaolajat, sót és borsot.

    A csicseriborsót előző este áztathatod, hogy gyorsabban megfőjön, vagy használhatsz konzerv csicseriborsót.

    2

    A hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítsd sima, krémes állagúra. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben pürésíthető legyen.

    A víz mennyiségét a kívánt krémes állag függvényében állíthatod be. Ha vastagabb hummuszt szeretnél, kevesebb vízre lesz szükséged.

    3

    A hummuszt tálald egy tálkában, majd szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze kiválóan illik a hummuszhoz, de más friss fűszereket is használhatsz, mint a petrezselyem vagy menta.

    4

    A pita kenyeret pirítsd meg egy serpenyőben, majd vágd kis szeletekre, hogy tunkolni lehessen a hummuszba.

    A pita kenyeret olívaolajjal is megkenheted, mielőtt megpirítod, hogy még ízesebb legyen.

    5

    A hummuszt tálald a pirított pita mellett, és a zöldségeket szeletelve helyezd mellé, mint friss köret.

    A zöldségek, mint az uborka, paprika és paradicsom, nemcsak frissítik az ételt, hanem szép színt is adnak.