Friss meze tál tabbouleh-vel, hummusszal, fetasajttal és zöldségekkel tálalva

Meze tabbouleh-vel

A meze a mediterrán konyha egyik alapvető étkezési stílusa, amely különböző ínycsiklandó kis étkezéseket kínál. A klasszikus meze tál általában tabbouleh-t, hummuszt, fetasajtot és friss zöldségeket tartalmaz, amit pitával tunkolhatunk. Ezt az ételt a mediterrán kultúrákban különösen közösségi étkezésekhez készítik, és remekül illik baráti összejövetelekhez vagy könnyed vacsorákhoz. Az olívaolaj és a friss fűszerek egyedivé varázsolják a meze ízét, miközben a friss zöldségek a tökéletes egyensúlyt biztosítják az ételben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tabbouleh
200 g Humusz
3 ek. Olívaolaj
100 g Feta sajt
1 db Friss zöldségek (uborka, paradicsom, paprika)
4 db Pita

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a meze elkészítését egy tál tabbouleh-vel, majd a hummuszt és a tabbouleh-t rendezd el egy tányéron. Az olívaolajat öntsd rá a tabbouleh tetejére, hogy gazdagabb ízt adjon.

    A tabbouleh frissítő hatása segít kiemelni a többi meze ízét.

    2

    A fetasajtot vágd kisebb kockákra, és tedd mellé a tabbouleh és hummus tálkák mellé.

    Ha szeretnéd, a feta sajtot olívaolajjal és friss fűszerekkel is megbolondíthatod.

    3

    Vágd fel a friss zöldségeket (uborka, paradicsom, paprika) kis darabokra, és rendezd el a tányéron a tabbouleh és hummus mellett.

    A zöldségek segítenek frissíteni az ételt és egyensúlyt adnak a krémes tabbouleh és hummus mellé.

    4

    A pitákat melegítsd meg a sütőben vagy serpenyőben. Vágd fel őket kis darabokra, hogy könnyebben tunkolhassák a szószokat.

    A meleg pita segíti a meze összes hozzávalójának ízét, és jobb tunkolási élményt biztosít.

    5

    Tálald a meze tálat az asztalon, és hagyd, hogy mindenki kedvére tunkoljon a tabbouleh-ba, hummusba és a fetasajtba.

    A meze kiválóan alkalmas előételnek vagy könnyű étkezésnek egy baráti összejövetelhez.