Öntsd az almalevet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
Ügyelj rá, hogy ne forrald fel az almalevet, mert elveszítheti az ízét.
Adj hozzá egy fahéjrudat és a szegfűszeget, majd hagyd melegedni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fahéjrudat és a szegfűszeget teatojásba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani a végén.
Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet, a citromlevet és a vaníliakivonatot.
A mézet csak akkor keverd hozzá, amikor már nem forró az ital, mert a magas hőmérséklet tönkreteheti a jótékony hatásait.
Szűrd le a cider-t egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket.
Használhatsz gézlapot is a szűréshez, hogy még tisztább italt kapj.
Öntsd poharakba, és díszítsd friss almaszeletekkel.
A poharakat előzőleg hűtsd le, hogy a cider tovább maradjon hideg.
Azonnal tálald, és élvezd az illatos, mézes-almás cider ízét!
Kínálhatsz mellé egy kis kekszet vagy pogácsát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.