Mézes-almás cider pohárban

Mézes-almás cider

A cider az egyik legkedveltebb almás ital, amely a középkor óta népszerű Európában és Amerikában. A méz hozzáadásával ez a változat különösen lágy és természetes édességet kap, miközben a fahéj és a szegfűszeg fűszeres mélységet ad az italnak. Az almás italokat évszázadok óta fogyasztják hidegen és melegen is, de ez a változat különösen jól esik egy hűvös őszi estén vagy téli délutánon. Tipp: ha még gazdagabb ízt szeretnél, próbáld ki egy kis reszelt gyömbérrel vagy egy csipet szerecsendióval!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
165 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Almalé
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
1 ek. Frissen facsart citromlé
1 tk. Vaníliakivonat
2 db Almaszeletek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd az almalevet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.

    Ügyelj rá, hogy ne forrald fel az almalevet, mert elveszítheti az ízét.

    2

    Adj hozzá egy fahéjrudat és a szegfűszeget, majd hagyd melegedni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fahéjrudat és a szegfűszeget teatojásba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani a végén.

    3

    Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a mézet, a citromlevet és a vaníliakivonatot.

    A mézet csak akkor keverd hozzá, amikor már nem forró az ital, mert a magas hőmérséklet tönkreteheti a jótékony hatásait.

    4

    Szűrd le a cider-t egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket.

    Használhatsz gézlapot is a szűréshez, hogy még tisztább italt kapj.

    5

    Öntsd poharakba, és díszítsd friss almaszeletekkel.

    A poharakat előzőleg hűtsd le, hogy a cider tovább maradjon hideg.

    6

    Azonnal tálald, és élvezd az illatos, mézes-almás cider ízét!

    Kínálhatsz mellé egy kis kekszet vagy pogácsát is.