Egy közepes méretű lábosban melegítsd fel az almalevet közepes lángon, majd add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és a szerecsendiót. Keverd meg, hogy az ízek elkezdjenek összeérni.
Használj jó minőségű almalevet a legjobb ízélményért. Ha nincs friss szerecsendiód, őrölt is megfelel.
Öntsd hozzá a forró vizet, majd keverd bele a friss citromlevet és a mézet. Fontos, hogy alacsony hőmérsékleten melegítsd tovább, hogy a méz ne veszítse el jótékony hatásait.
A mézet sose forrald, mert elveszíti értékes tulajdonságait. A citromlé frissesség teszi még ízletesebbé a puncsot.
Hagyd a puncsot 10-15 percig lassan melegedni, de ne hagyd forrni. Közben időnként keverd meg, hogy az ízek megfelelően kioldódjanak a fűszerekből.
Minél tovább hagyod melegedni a puncsot, annál intenzívebbek lesznek az ízek, de figyelj, hogy ne forrjon.
Távolítsd el a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd öntsd a puncsot hőálló bögrékbe vagy poharakba. Helyezz minden pohárba egy narancs- és egy almakarikát.
A fahéjrudat és a szegfűszeget azért kell eltávolítani, mert hosszabb áztatás után túl intenzívvé válhat az ízük.
Azonnal tálald, és élvezd az illatos, melegítő hatású mézes-almás puncsot a hideg napokon!
A puncsot kínálhatod tejszínhabbal vagy egy kevés rummal is a még különlegesebb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.