Mézes-banános torta tálalva

Mézes-banános torta

A banános sütemények népszerűsége az 1930-as években nőtt meg, amikor a banán világszerte elérhetővé vált. A mézes-banános torta egy különleges változat, amely az édes méz és az érett banán tökéletes kombinációjával kápráztat el. Képzeld el, ahogy a sütőből kiáradó meleg mézes és fahéjas illatok betöltik a konyhát, és alig várod, hogy egy szeletet megkóstolj. A titok a megfelelően érett banánok használata: minél barnább, annál édesebb és szaftosabb lesz a sütemény. Ez a torta tökéletes választás egy hétvégi reggelire vagy délutáni kávé mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
3 db Banán
100 g Méz
250 g Liszt
2 db Tojás
100 ml Tej
100 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Fahéj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, vagy béleld ki sütőpapírral.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a torta formából való kivételét.

    2

    A banánokat hámozd meg, és egy villával törd össze pürés állagúra egy nagy tálban.

    Minél érettebb a banán, annál édesebb és ízletesebb lesz a torta. A nagyon puha, barnuló banánok a legalkalmasabbak.

    3

    Add hozzá a mézet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a vanília kivonatot a banánhoz, majd keverd simára.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a banánhoz, mert megfőzheti a tojásokat.

    4

    Egy külön tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót.

    A fahéj elhagyható, vagy helyettesíthető más fűszerekkel, például szerecsendióval vagy gyömbérrel.

    5

    A száraz hozzávalókat fokozatosan adagold a banános keverékhez, miközben óvatosan kevered, hogy ne maradjanak lisztcsomók.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a torta kemény lehet.

    6

    Öntsd a masszát az előkészített tortaformába, és egyengesd el a tetejét.

    Szórhatsz a tetejére szeletelt mandulát vagy diót a sütés előtt.

    7

    Süsd a tortát 35-40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna lesz, és egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 10 percig a formában, majd óvatosan helyezd rácsra teljesen kihűlni.

    A hűtőrács segít, hogy a torta alja ne ázzon el.

    9

    Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, vagy egy kis mézet csorgathatsz a tetejére a még intenzívebb ízért.

    A tortát kínálhatod tejszínhabbal vagy vaníliafagyival is.