Mézes barbecue måz tålalva

Mézes barbecue måz

A mĂ©zes barbecue mĂĄz egy klasszikus amerikai kiegĂ©szĂ­tƑ, amely tökĂ©letesen ötvözi az Ă©des, fĂŒstös Ă©s savanykĂĄs Ă­zeket. Ez a mĂĄz kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs grillezett csirkĂ©hez, bordĂĄhoz vagy zöldsĂ©gekhez. A mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s a fĂŒstölt paprika karakteres Ă­ze remek harmĂłniĂĄt alkotnak, amely feldob bĂĄrmilyen barbecue Ă©telt. Tipp: Ha szeretnĂ©d, hogy a mĂĄz mĂ©g ragyogĂłbb legyen, a vĂ©gĂ©n adj hozzĂĄ egy kis vajat, Ă©s keverd simĂĄra.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 100 ml Ketchup
⭕ 50 g MĂ©z
⭕ 30 g Barna cukor
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 ek. Worcestershire szósz
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Almaecet
⭕ 1 csipet Ɛrölt fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    AprĂ­tsd fel a fokhagymĂĄt. KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt a könnyƱ keverĂ©s Ă©rdekĂ©ben.

    A fokhagymĂĄt zĂșzott fokhagymĂĄval is helyettesĂ­theted, ha nincs idƑd aprĂ­tani.

    2

    Egy közepes méretƱ låbosban keverd össze a ketchupot, a mézet és a barna cukrot. Melegítsd közepes långon, amíg a cukor feloldódik.

    Keverd gyakran, hogy a cukor ne égjen le.

    3

    Add hozzĂĄ a fĂŒstölt paprikĂĄt, a Worcestershire szĂłszt, az almaecetet Ă©s a felaprĂ­tott fokhagymĂĄt.

    Ha nincs fĂŒstölt paprikĂĄd, hasznĂĄlhatsz sima pirospaprikĂĄt, de az Ă­ze nem lesz olyan intenzĂ­v.

    4

    Alacsony lĂĄngon fƑzd a mĂĄzat 5-7 percig, közben folyamatosan keverd, hogy elkerĂŒld a leĂ©gĂ©st.

    A mĂĄz akkor jĂł, ha sƱrƱbb ĂĄllagĂș.

    5

    ÍzesĂ­tsd Ƒrölt fekete borssal. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt az Ă­zek kiemelĂ©sĂ©hez.

    Kóstold meg a måzat, és ízlés szerint ållítsd be a fƱszerezést.

    6

    Hagyd kissĂ© hƱlni, majd hasznĂĄld hĂșsok mĂĄzolĂĄsĂĄhoz grillezĂ©s elƑtt vagy közben.

    A mĂĄzat ecsettel kend a hĂșsra.