Mézes bodzalikőr üvegben tálalva

Mézes bodzalikőr

A mézes bodzalikőr különleges italkülönlegesség, amely a természet és a házi készítésű likőrök kedvelőinek szívét hódítja meg. A bodzavirágokat már évszázadok óta használják gyógynövényként, és a házi likőrök alapanyagaként is tökéletesek. Ez a recept nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem a méz természetes édessége és a citrusos jegyek harmóniája egyedülálló ízélményt nyújt. Egy hideg téli estén vagy baráti összejövetelen ez a likőr mindig sikert arat. Tárold hűtve, és élvezd a természet ajándékát minden kortyban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
10 db Bodzavirág
250 g Méz
700 ml Vodka
1 db Citromhéj
50 ml Citromlé
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a bodzavirágokat, hogy eltávolítsd a port és az apró rovarokat. Hagyd megszáradni.

    A bodzavirágokat óvatosan mosd meg, hogy ne sérüljenek meg. A legjobb, ha reggel szeded a virágokat, amikor a legillatosabbak.

    2

    Egy nagy, steril befőttesüvegbe helyezd a bodzavirágokat, majd reszeld bele a citromhéjat. Ez friss citrusos ízt ad a likőrnek.

    A befőttesüveget forró vízzel mosd ki és szárítsd meg, hogy steril legyen. Csak a citrom héjának sárga részét reszeld bele, mert a fehér része keserű lehet.

    3

    Adj hozzá mézet az üveghez, majd öntsd rá a vodkát és a citromlevet. Óvatosan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    A méz mennyisége ízlés szerint változtatható. Használhatsz más alkoholt is, például gint vagy pálinkát.

    4

    Zárd le az üveget légmentesen, majd helyezd egy sötét, hűvös helyre. Hagyd érni 2-3 hétig, és naponta egyszer finoman rázd fel az üveget, hogy az ízek összeérjenek.

    Az érlelés során az üveget ne tedd közvetlen napfényre, mert az károsíthatja a likőr ízét.

    5

    Az érlelési idő végén szűrd le a likőrt egy tiszta szűrőn vagy muszlinkendőn keresztül, hogy eltávolítsd a bodzavirágokat és az esetleges szennyeződéseket.

    A szűréshez használt kendőt vagy szűrőt alaposan mosd ki, hogy ne legyen rajta semmilyen szag vagy íz.

    6

    Az átszűrt likőrt töltsd steril üvegekbe, majd zárd le légmentesen. Hűtőszekrényben tárolva akár 6 hónapig is eltartható.

    Az üvegeket forró vízzel mosd ki és szárítsd meg, hogy steril legyen. A likőrt sötét üvegekben tárold, hogy megőrizd a minőségét.