Mézes-bodzás frappé pohárban

Mézes-bodzás frappé

A mézes-bodzás frappé egy igazán különleges jegeskávé, amely a bodzavirág édeskés aromáját ötvözi a méz természetes édességével és a krémes tejjel. A hideg kávé frissítő hatású, így tökéletes választás egy meleg nyári napra, vagy egy kis délutáni energiabomba gyanánt. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni ezt az italt, próbáld ki egy csipet vaníliával vagy egy kevés reszelt citromhéjjal, hogy még frissebb legyen az ízvilága!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 ml Hideg főzött kávé
30 ml Bodzavirág szirup
1 ek. Méz
100 ml Tej
6 db Jégkocka
50 ml Tejszínhab
1 csipet Őrölt fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le egy adag erős kávét, majd hagyd teljesen kihűlni a hűtőben.

    A frappéhoz használj jó minőségű, erős kávét. Ha nincs időd hűteni, használhatsz jégkockákat is a kávé gyors lehűtéséhez.

    2

    Egy turmixgépbe öntsd a hideg kávét, a bodzavirág szirupot, a mézet és a tejet.

    A bodzavirág szirup mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nincs bodzaszirupod, helyettesítheted más virágsziruppal vagy akár citromlével is.

    3

    Adj hozzá jégkockákat, majd turmixold az egészet 30-40 másodpercig, amíg krémes és habos állagot nem kapsz.

    A jégkockák mennyiségétől függ a frappé sűrűsége. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis tejet, ha túl híg, adj hozzá több jeget.

    4

    Öntsd ki egy pohárba, majd a tetejére nyomj tejszínhabot.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt is a vegán verzióhoz.

    5

    Szórd meg egy csipet őrölt fahéjjal, és azonnal fogyaszd, hogy élvezhesd a frissítő és illatos mézes-bodzás frappét!

    A fahéj helyett használhatsz kakaóport vagy reszelt csokoládét is a díszítéshez. Azonnal fogyaszd, hogy a jég ne olvadjon el és a frappé ne veszítse el a krémes állagát.