Mézes-citromos gyömbérszósz tålalva

Mézes-citromos gyömbérszósz

A mĂ©zes-citromos gyömbĂ©rszĂłsz egy friss Ă©s Ă­nycsiklandĂł mĂĄrtĂĄs, amely a mĂ©z Ă©dessĂ©gĂ©t, a citrom savassĂĄgĂĄt Ă©s a gyömbĂ©r friss csĂ­pƑssĂ©gĂ©t ötvözi. Ez a szĂłsz tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje lehet grillezett hĂșsoknak, halaknak vagy akĂĄr zöldsĂ©geknek. Az Ă­zek harmonikus kombinĂĄciĂłja teszi igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ©. KĂ©pzeld el, ahogy a szĂłsz frissen kĂ©szĂŒl, miközben az illatok betöltik a konyhĂĄt. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka, hogy minden hozzĂĄvalĂłt jĂłl összekeverjĂŒnk, hogy az Ă­zek teljesen összeĂ©rjenek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 ek. mĂ©z
⭕ 2 ek. friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. friss gyömbĂ©r
⭕ 1 ek. szójaszósz
⭕ 1 ek. almaborecet
⭕ 1 csipet só
⭕ 1 csipet Ƒrölt bors
⭕ 2 ek. olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Facsard ki a citromot, és tedd a levét egy kis tålba.

    A citromot facsarĂĄs elƑtt görgesd ĂĄt a pulton, Ă­gy több levet tudsz kinyerni belƑle.

    2

    Reszeld le a friss gyömbért, és add hozzå a citromléhez.

    A gyömbĂ©rt hĂĄmozhatod kanĂĄllal is, Ă­gy kevesebb megy veszendƑbe.

    3

    Egy kisebb tålban keverd össze a mézet, szójaszószt, almaborecetet, sót és borsot.

    A szĂłjaszĂłszbĂłl hasznĂĄlj alacsony nĂĄtriumtartalmĂșt, ha szeretnĂ©l kevesebb sĂłt hasznĂĄlni.

    4

    Add hozzå a gyömbért és citromlevet a keverékhez, majd keverd jól össze.

    A frissen reszelt gyömbĂ©r intenzĂ­vebb Ă­zt ad, mint a szĂĄrĂ­tott. A citrom levĂ©t ĂĄtszƱrve add hozzĂĄ, hogy ne kerĂŒljenek bele magok.

    5

    Öntsd hozzĂĄ az olĂ­vaolajat, Ă©s keverd tovĂĄbb, hogy az összes hozzĂĄvalĂł jĂłl eloszoljon.

    Az olívaolaj segít emulgeålni a szószt, így egységesebb lesz.

    6

    Hagyd ållni 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a lépés fontos, mert az ízek jobban összeérnek és a szósz finomabb lesz.

    7

    TĂĄlald a kĂ©sz szĂłszt grillezett hĂșsokhoz, halakhoz vagy tĂ©sztĂĄkhoz.

    A szĂłszt hƱtƑben tĂĄrolhatod nĂ©hĂĄny napig.