Mézes-citromos szezámmártás tálalva

Mézes-citromos szezámmártás

A szezámmártások az ázsiai konyha egyik legismertebb kiegészítői, amelyek gazdag, diós ízvilágukkal emelik ki az ételek frissességét. Ez a mézes-citromos változat az édes és savanykás ízek tökéletes harmóniáját hozza létre, amely kiválóan illik salátákhoz, grillezett zöldségekhez vagy húsokhoz. Ahogy a szezámmagok enyhén megpirulnak a serpenyőben, az illatok azonnal betöltik a konyhát, miközben a méz és a citrom frissessége üdítő ízélményt nyújt. Ez a mártás ideális választás egy könnyed nyári vacsorához, de akár egy ünnepi fogás részeként is megállja a helyét. A tökéletes szezámmártás titka az alapanyagok frissességében és az ízek egyensúlyában rejlik. Ha intenzívebb ízvilágra vágysz, adj hozzá egy kevés friss gyömbért vagy fokhagymát. A mártást akár napokig is tárolhatod a hűtőben, így bármikor előveheted, ha egy gyors és ízletes kiegészítőre van szükséged.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Szezámolaj
2 ek. Méz
2 ek. Friss citromlé
1 ek. Szójaszósz
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmag
1 ek. Rizsecet
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymagerezdet hámozd meg és reszeld finomra. A szezámmagot enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz.

    A szezámmagot folyamatosan kevergesd pirítás közben, mert könnyen megég.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a szezámolajat, mézet, friss citromlevet, szójaszószt és rizsecetet.

    A legjobb íz érdekében használj frissen facsart citromlevet.

    3

    Add hozzá a reszelt fokhagymát, sót és borsot, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek jól elkeveredjenek.

    Kóstold meg a mártást, és ízlés szerint adj hozzá több sót vagy borsot.

    4

    Végül szórd bele a pirított szezámmagot, és keverd ismét össze.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd, amíg illatos és aranybarna nem lesz. Vigyázz, mert könnyen megég!

    5

    Hűtsd a mártást legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálald salátákhoz, grillezett zöldségekhez vagy húsokhoz.

    Ha sűrűbb mártást szeretnél, adj hozzá egy kevés kukoricakeményítőt, amit előtte keverj el egy kevés hideg vízzel.