A fokhagymagerezdet hámozd meg és reszeld finomra. A szezámmagot enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz.
A szezámmagot folyamatosan kevergesd pirítás közben, mert könnyen megég.
Egy közepes tálban keverd össze a szezámolajat, mézet, friss citromlevet, szójaszószt és rizsecetet.
A legjobb íz érdekében használj frissen facsart citromlevet.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, sót és borsot, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
Kóstold meg a mártást, és ízlés szerint adj hozzá több sót vagy borsot.
Végül szórd bele a pirított szezámmagot, és keverd ismét össze.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd, amíg illatos és aranybarna nem lesz. Vigyázz, mert könnyen megég!
Hűtsd a mártást legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálald salátákhoz, grillezett zöldségekhez vagy húsokhoz.
Ha sűrűbb mártást szeretnél, adj hozzá egy kevés kukoricakeményítőt, amit előtte keverj el egy kevés hideg vízzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.