Mézes-currys paradicsommártás tálalva

Mézes-currys paradicsommártás

A paradicsommártás az egyik legkedveltebb alapmártás világszerte, amely számos változatban létezik. Ez a mézes-currys paradicsommártás egy különleges csavarral gazdagítja a klasszikus ízvilágot: a curry fűszeres, meleg tónusai találkoznak a paradicsom savanykás édességével, amit a méz finoman kiegyensúlyoz. Ez a szósz nemcsak ízletes, hanem sokoldalú is: tálalhatod grillezett húsok mellé, sült zöldségekhez vagy akár tésztákhoz is. Az elkészítése egyszerű, és a hozzávalók könnyen beszerezhetők, így gyorsan feldobhatod vele a mindennapi ételeidet. Ha szereted a fűszeres és édes kombinációkat, ez a mártás biztosan a kedvenceid közé kerül majd.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Paradicsompüré
2 ek. Méz
1 ek. Currypor
20 ml Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
30 ml Fehérborecet
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát. Készítsd elő a többi hozzávalót, hogy könnyen hozzáférhető legyen.

    A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen süljön meg.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert megkeseredhet.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a curryt, majd pirítsd további 1-2 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A curryt rövid ideig pirítsd csak, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét és a fehérborecetet, majd keverd bele a mézet. Főzd közepes lángon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nincs fehérborecet, használhatsz almaecetet is.

    5

    Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Ha selymesebb állagot szeretnél, használj botmixert a mártás pürésítéséhez.

    A botmixer használata előtt hagyd kicsit hűlni a mártást, hogy ne fröccsenjen.

    6

    Hagyd kicsit hűlni a szószt, majd tálald grillezett húsok, sült zöldségek vagy tészták mellé. Hűtőben tárolva akár 4-5 napig is eláll.

    A mártást légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.