Aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát. Készítsd elő a többi hozzávalót, hogy könnyen hozzáférhető legyen.
A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen süljön meg.
Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert megkeseredhet.
Add hozzá a fokhagymát és a curryt, majd pirítsd további 1-2 percig, amíg az illatok felszabadulnak.
A curryt rövid ideig pirítsd csak, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Öntsd hozzá a paradicsompürét és a fehérborecetet, majd keverd bele a mézet. Főzd közepes lángon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs fehérborecet, használhatsz almaecetet is.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Ha selymesebb állagot szeretnél, használj botmixert a mártás pürésítéséhez.
A botmixer használata előtt hagyd kicsit hűlni a mártást, hogy ne fröccsenjen.
Hagyd kicsit hűlni a szószt, majd tálald grillezett húsok, sült zöldségek vagy tészták mellé. Hűtőben tárolva akár 4-5 napig is eláll.
A mártást légmentesen záródó edényben tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.