Mézes dijoni szósz tålalva salåtåval

Mézes dijoni szósz

A mĂ©zes dijoni szĂłsz egy elegĂĄns Ă©s sokoldalĂș kiegĂ©szĂ­tƑ, amely egyszerre Ă©des Ă©s pikĂĄns Ă­zekkel gazdagĂ­tja az Ă©teleket. A dijoni mustĂĄr karakteres aromĂĄja Ă©s a mĂ©z lĂĄgy Ă©dessĂ©ge tökĂ©letes harmĂłniĂĄban ĂĄll egymĂĄssal. Ez a szĂłsz könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s kivĂĄlĂłan illik salĂĄtĂĄkhoz, grillezett hĂșsokhoz vagy akĂĄr szendvicsekhez is. A friss citromlĂ© pedig egy kis savassĂĄgot ad, ami tovĂĄbb fokozza az Ă­zek összhangjĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 50 g Dijoni mustár
⭕ 30 g MĂ©z
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 10 ml Friss citromlĂ©
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tålban keverd össze a dijoni mustårt és a mézet, amíg sima ållagot nem kapsz.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ dijoni mustĂĄrt a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    2

    Add hozzå az olívaolajat, és lassan kevergetve emulgeåld a keveréket.

    Az olívaolajat nagyon lassan, vékony sugårban csorgasd hozzå, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz krémes legyen.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a friss citromlevet, majd Ă­zesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod.

    4

    Alaposan keverd össze, Ă©s tĂĄlald salĂĄtĂĄk, grillezett hĂșsok vagy szendvicsek mellĂ©.

    A szĂłsz kivĂĄlĂłan passzol lazachoz is!