Mézes dijoni szósz tálalva salátával

Mézes dijoni szósz

A mézes dijoni szósz egy elegáns és sokoldalú kiegészítő, amely egyszerre édes és pikáns ízekkel gazdagítja az ételeket. A dijoni mustár karakteres aromája és a méz lágy édessége tökéletes harmóniában áll egymással. Ez a szósz könnyen elkészíthető, és kiválóan illik salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy akár szendvicsekhez is. A friss citromlé pedig egy kis savasságot ad, ami tovább fokozza az ízek összhangját.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Dijoni mustár
30 g Méz
20 ml Olívaolaj
10 ml Friss citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a dijoni mustárt és a mézet, amíg sima állagot nem kapsz.

    Használj jó minőségű dijoni mustárt a legjobb íz érdekében.

    2

    Add hozzá az olívaolajat, és lassan kevergetve emulgeáld a keveréket.

    Az olívaolajat nagyon lassan, vékony sugárban csorgasd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz krémes legyen.

    3

    Öntsd hozzá a friss citromlevet, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    4

    Alaposan keverd össze, és tálald saláták, grillezett húsok vagy szendvicsek mellé.

    A szósz kiválóan passzol lazachoz is!