Egy nagy tálban keverd össze a darált diót és a mézet, hogy egyenletes állagú keveréket kapj.
A dió íze intenzívebb lesz, ha felhasználás előtt száraz serpenyőben enyhén megpirítod.
Lassan add hozzá a tejszínt és a vaníliakivonatot, miközben folyamatosan kevered, hogy krémes textúrát érj el. Ízlés szerint adhatsz hozzá porcukrot.
A tejszínt apránként adagold, hogy elkerüld a krém túlságos hígulását. A porcukrot is kóstolgatva add hozzá, hogy ne legyen túl édes.
A kész krémet tálkákba adagold, és hűtsd le legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni. Ha sietsz, tedd a fagyasztóba rövidebb időre, de figyelj rá, hogy ne fagyjon meg.
Tálalás előtt díszítsd egész dióval, és ízlés szerint csorgass rá egy kevés extra mézet.
A diókat előtte meg is karamellizálhatod egy kis mézzel, így még különlegesebb lesz a díszítés.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.