Mézes-diós pohárkrém tálalva

Mézes-diós pohárkrém

A pohárkrémek népszerű desszertek, mert gyorsan elkészíthetőek és látványosak. A méz és a dió hagyományosan jól passzolnak egymáshoz, és az olasz mascarpone krémes textúrája tökéletes alapot biztosít ennek a finomságnak. Ez a recept remek választás lehet ünnepi alkalmakra vagy egy könnyed, gyors desszertként a hétköznapokra. Ha szereted az egyszerű, mégis elegáns édességeket, ezt a pohárkrémet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Tejszín
200 g Mascarpone
3 ek. Méz
100 g Darált dió
1 cs. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé
100 g Piskóta (apró darabokra vágva)
30 g Durvára vágott dió (a díszítéshez)
1 tk. Fahéj (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejszínt egy tálban kemény habbá verjük.

    A tejszín legyen jól lehűtve, így könnyebben felverődik. Használj habverőt, és figyelj, hogy ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.

    2

    A mascarponét egy másik tálba tesszük, hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd simára keverjük.

    A mascarpone szobahőmérsékletű legyen, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni és ne legyen csomós a krém.

    3

    Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt a mascarponés keverékbe, hogy könnyű, krémes állagot kapjunk.

    A tejszínt óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne törjön össze és a krém levegős maradjon.

    4

    Hozzáadjuk a darált diót és, ha szeretnénk, egy kis fahéjat is a krémbe, majd alaposan elkeverjük.

    A dió ízét fokozhatod, ha felhasználás előtt egy serpenyőben kicsit megpirítod.

    5

    A poharak aljába egy réteg aprított piskótát helyezünk, majd meglocsoljuk egy kevés mézzel.

    Ha nincs piskótád, használhatsz babapiskótát vagy kekszet is. A méz helyett használhatsz rumot, vagy narancslét is a piskóta meglocsolásához.

    6

    A piskótára egy réteg diós-mascarponés krémet kanalazunk, majd ezt ismételjük meg, hogy több réteget kapjunk.

    A rétegezésnél figyelj, hogy egyenletes legyen a krém eloszlása a poharakban.

    7

    A pohárkrém tetejét durvára vágott dióval díszítjük, és ha szeretnénk, egy kis fahéjjal is megszórhatjuk.

    A díszítéshez használhatsz egész dióbelet, csokoládéforgácsot vagy akár gyümölcsöt is.

    8

    Tálalás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a krém kissé megszilárduljon.

    Ha van rá időd, hagyd a hűtőben hosszabb ideig (akár egy éjszakán át), hogy még jobban összeérjenek az ízek.