A narancsot alaposan mosd meg, majd szeleteld vékony karikákra.
A legjobb, ha bio narancsot használsz, mert annak a héja is felhasználásra kerül.
Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.
Ha nincs alma cider, használhatsz almalevet is, de ebben az esetben kevesebb mézet adj hozzá.
Add hozzá a fahéjrudakat, a szegfűszeget és a narancsszeleteket a lábosba.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha erőteljesebb ízt szeretnél, használj több fahéjat és szegfűszeget.
Lassan melegítsd fel az italt, de ne hagyd forrni, hogy a fűszerek ízei jól összeérjenek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
A lassú melegítés segít abban, hogy a fűszerek aromái jobban kioldódjanak.
Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.
A méz mennyiségét a saját ízlésedhez igazíthatod. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat.
A szűréshez használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot.
Melegen tálald hőálló bögrékben, és díszítsd egy narancsszelettel vagy egy fahéjrúddal.
A tálalás előtt egy kevés narancslikőrrel is megbolondíthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.