Mézes gyümölcsös balzsamecetszósz tálalva

Mézes gyümölcsös balzsamecetszósz

A mézes gyümölcsös balzsamecetszósz egy különleges, édes-savanykás mártás, amely remekül passzol sajtokhoz, sült húsokhoz vagy salátákhoz. A balzsamecet karakteres savassága tökéletesen kiegyensúlyozza a méz természetes édességét, míg a friss eper és málna gyümölcsös lágyságot ad az ízvilágnak. Ez a mártás különösen népszerű az olasz és francia konyhában, ahol a gyümölcsös-fűszeres öntetek nagy szerepet játszanak. Ha szereted az egyedi és ínycsiklandó ízkombinációkat, akkor ez a recept garantáltan a kedvenceid közé fog kerülni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Balzsamecet
50 g Méz
100 g Friss eper
50 g Friss málna
50 ml Narancslé
15 g Vaj
1 db Fahéjrúd
1 csipet Szerecsendió
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és vágd apróra az epret és a málnát, hogy könnyebben főjjenek össze a szószban.

    A gyümölcsöket vágd körülbelül azonos méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a gyümölcsöket. Közepes lángon párold 2-3 percig.

    Ne hagyd, hogy a vaj megégjen. Ha szükséges, csökkentsd a lángot.

    3

    Öntsd hozzá a balzsamecetet és a narancslevet, majd keverd el alaposan.

    A balzsamecet minősége nagyban befolyásolja a szósz ízét. Használj jó minőségű balzsamecetet a legjobb eredmény érdekében.

    4

    Add hozzá a mézet, a fahéjrudat és egy csipet szerecsendiót, majd főzd alacsony lángon 10 percig.

    A fahéjrudat később könnyebb eltávolítani, ha egy teafilterbe vagy gézlapba teszed.

    5

    Ha a szósz besűrűsödött, vedd ki belőle a fahéjrudat, majd ízesítsd egy csipet sóval.

    A szósz hűlés közben még tovább sűrűsödik, ezért ne főzd túl sűrűre.

    6

    Hagyd kissé hűlni, majd tálald sajtokhoz, sült húsokhoz vagy akár salátákhoz egy különleges ízélményért.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.