Mosd meg és vágd apróra az epret és a málnát, hogy könnyebben főjjenek össze a szószban.
A gyümölcsöket vágd körülbelül azonos méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a gyümölcsöket. Közepes lángon párold 2-3 percig.
Ne hagyd, hogy a vaj megégjen. Ha szükséges, csökkentsd a lángot.
Öntsd hozzá a balzsamecetet és a narancslevet, majd keverd el alaposan.
A balzsamecet minősége nagyban befolyásolja a szósz ízét. Használj jó minőségű balzsamecetet a legjobb eredmény érdekében.
Add hozzá a mézet, a fahéjrudat és egy csipet szerecsendiót, majd főzd alacsony lángon 10 percig.
A fahéjrudat később könnyebb eltávolítani, ha egy teafilterbe vagy gézlapba teszed.
Ha a szósz besűrűsödött, vedd ki belőle a fahéjrudat, majd ízesítsd egy csipet sóval.
A szósz hűlés közben még tovább sűrűsödik, ezért ne főzd túl sűrűre.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald sajtokhoz, sült húsokhoz vagy akár salátákhoz egy különleges ízélményért.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.