Mézes-karamellås chai tea csészében

Mézes-karamellås chai tea

A chai tea egy tradicionĂĄlis indiai ital, amely Ă©vszĂĄzadok Ăłta a mindennapok rĂ©sze. Az aromĂĄs fƱszerek, mint a fahĂ©j, gyömbĂ©r Ă©s kardamom, nemcsak az Ă­zt, hanem az ital melegĂ­tƑ hatĂĄsĂĄt is fokozzĂĄk. A mĂ©z Ă©s a karamell hozzĂĄadĂĄsa pedig egy kĂŒlönleges, lĂĄgy Ă©dessĂ©get kölcsönöz ennek az italnak. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a hideg tĂ©li napokon, amikor egy csĂ©sze chai tea nemcsak felmelegĂ­t, hanem a fƱszereknek köszönhetƑen frissĂ­tƑ Ă©s Ă©lĂ©nkĂ­tƑ hatĂĄssal is bĂ­r. Ha mĂ©g krĂ©mesebb textĂșrĂĄt szeretnĂ©l, prĂłbĂĄld ki növĂ©nyi tejjel, pĂ©ldĂĄul mandula- vagy zabtejjel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 2 db Fekete tea
⭕ 250 ml Víz
⭕ 150 ml Tej
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 2 ek. Karamell szirup
⭕ 1 tk. Ɛrölt fahĂ©j
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt gyömbĂ©r
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt kardamom
⭕ 2 db SzegfƱszeg
⭕ 1 csipet Szerecsendió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 250 ml vizet egy lĂĄbosban, majd add hozzĂĄ a fekete tea filtereket.

    A víz felforralåsåhoz hasznålj tisztított vizet a legjobb íz érdekében.

    2

    Hagyd ázni a teafiltereket 3-5 percig, hogy erƑs, aromás alapot kapj. Ezután vedd ki a filtereket.

    Ne hagyd a teafiltereket tĂșl sokĂĄig ĂĄzni, mert a tea keserƱ lehet.

    3

    Add hozzĂĄ az Ƒrölt fahĂ©jat, gyömbĂ©rt, kardamomot, a szegfƱszeget Ă©s a szerecsendiĂłt a forrĂł teĂĄhoz, majd keverd jĂłl össze.

    Ha egĂ©sz fƱszereket hasznĂĄlsz, enyhĂ©n törd össze Ƒket, hogy jobban kiadjĂĄk az aromĂĄjukat.

    4

    Öntsd hozzá a tejet, majd melegítsd tovább alacsony lángon, amíg az ital kellemesen forró lesz.

    Hasznålhatsz növényi tejet is (pl. mandula-, szója-, kókusztejet) a hagyomånyos tej helyett.

    5

    Keverd bele a mĂ©zet Ă©s a karamell szirupot, majd habverƑvel enyhĂ©n habosĂ­tsd fel a chai teĂĄt.

    A méz mennyiségét ízlés szerint szabålyozhatod. Ha nincs karamell szirupod, hasznålhatsz karamellås cukorkåt felolvasztva.

    6

    SzƱrd le az italt, hogy eltåvolítsd a fƱszerek darabjait, majd öntsd csészékbe és szórj a tetejére egy kevés fahéjat díszítésként.

    A leszƱrĂ©shez hasznĂĄlj finom szövĂ©sƱ szƱrƑt vagy gĂ©zlapot.