Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát.
A kuglófformát alaposan vajazd ki, hogy a tészta ne ragadjon le. Szórhatsz bele egy kevés lisztet is, hogy még biztosabb legyen.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és gyömbért.
A fűszereket alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a mézet és a tojásokat egyenként.
A vaj és a cukor habosítása fontos a kuglóf könnyedségéhez. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyikkel alaposan keverd el.
Felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet a vajas keverékhez, amíg sima masszát nem kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki. Kezdd és fejezd be a száraz hozzávalókkal.
Öntsd a masszát a kuglófformába, és süsd 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
A sütési idő függ a sütőtől, tűpróbával ellenőrizd, hogy a kuglóf átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd le a kuglófot a formában, majd borítsd ki egy rácsra.
A kuglófot hagyd a formában hűlni, mielőtt kiborítod, hogy ne törjön össze.
Szitálj porcukrot a kuglóf tetejére tálalás előtt.
A porcukorral megszórt kuglóf még mutatósabb. Díszítheted kandírozott gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.