Mézes-mandulás cider pohárban tálalva

Mézes-mandulás cider

A mézes-mandulás cider egy különleges, melegítő ital, amely tökéletesen ötvözi a méz édességét a pirított mandula gazdag ízével. Ez az ital nemcsak ízletes, hanem látványos is, ahogy a tejszínhab és a manduladarabok kontrasztot alkotnak a cider aranyló színével. Ideális választás hideg téli estékre, karácsonyi összejövetelekre vagy akár egy különleges reggeli kísérőjeként. A cider és a méz kombinációja lágy és kellemes ízt kölcsönöz, míg a mandula ropogóssága különleges textúrát ad ennek az ünnepi italnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
40 g Méz
50 g Pirított mandula
1 db Fahéj rúd
3 db Szegfűszeg
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tejszínhab
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd a cidert, így elkerülheted, hogy felforrjon és elveszítse az ízét.

    2

    Add hozzá a mézet, a fahéjrudat, a szegfűszeget és egy csipet sót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szárazabb cidert használsz, több mézre lehet szükség.

    3

    Közben pirítsd meg a mandulát egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz.

    A mandulát folyamatosan kevergesd a serpenyőben, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a vaníliakivonatot a ciderhez, és keverd el alaposan.

    A vaníliakivonatot a legvégén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.

    5

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket. Oszd el poharakba.

    A szűréshez használj finom szűrőt vagy gézlapot, hogy a legapróbb fűszermaradékok is eltávolításra kerüljenek.

    6

    Tálalás előtt díszítsd a cider-t tejszínhabbal és szórd meg a pirított mandulával.

    A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt tedd a cider tetejére, hogy ne olvadjon el.