Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd a cidert, így elkerülheted, hogy felforrjon és elveszítse az ízét.
Add hozzá a mézet, a fahéjrudat, a szegfűszeget és egy csipet sót. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, körülbelül 5 percig.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szárazabb cidert használsz, több mézre lehet szükség.
Közben pirítsd meg a mandulát egy száraz serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz.
A mandulát folyamatosan kevergesd a serpenyőben, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen meg.
Add hozzá a vaníliakivonatot a ciderhez, és keverd el alaposan.
A vaníliakivonatot a legvégén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket. Oszd el poharakba.
A szűréshez használj finom szűrőt vagy gézlapot, hogy a legapróbb fűszermaradékok is eltávolításra kerüljenek.
Tálalás előtt díszítsd a cider-t tejszínhabbal és szórd meg a pirított mandulával.
A tejszínhabot közvetlenül tálalás előtt tedd a cider tetejére, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.