Öntsd a mandulatejet egy kisebb lábosba, és kezdd el lassú tűzön melegíteni.
Használhatsz bolti vagy házilag készített mandulatejet is.
Adj hozzá a mézet, a vanília kivonatot és a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve melegítsd tovább.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Ha szeretnéd, adj hozzá egy csipet szerecsendiót az extra fűszeres ízért.
A kardamom is jól illik a mandulatejhez.
Ne hagyd felforrni! Amint kellően meleg, vedd le a tűzről.
A felforralás megváltoztathatja a mandulatej állagát és ízét.
Öntsd egy bögrébe, és ha szeretnéd, egy kevés extra fahéjjal megszórhatod a tetejét.
A tetejére tejszínhabot is tehetsz.
Tálald azonnal, melegen, és élvezd a lágyan édes, fűszeres mandulatejet.
A mandulatejet ízlés szerint díszítheted egy kevés mézzel vagy őrölt fahéjjal a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.