Kapcsold be a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Ez megakadályozza, hogy a burek leragadjon, és megkönnyíti a sütés utáni tisztítást.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a burek egyenletesen süljön meg.
Egy keverőtálban keverd össze a durvára vágott pörkölt mogyorót a porcukorral, fahéjjal és vaníliakivonattal. Ez adja a töltelék alapját.
A mogyorót érdemes közvetlenül a felhasználás előtt megpörkölni, hogy frissebb és intenzívebb íze legyen.
Add hozzá a mézet, és keverd össze alaposan. Ha a keverék túl száraz, adhatsz hozzá egy kevés olvasztott vajat is, hogy könnyebben formálható legyen.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod, attól függően, hogy mennyire szeretnéd édesre a tölteléket.
Fektesd ki az első réteslapot, és kend meg olvasztott vajjal. Ez segíti a rétegek elválását és a ropogós textúrát.
A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. Ha nagyon szárazak, takard le nedves konyharuhával, amíg dolgozol velük.
Kanalazz 2-3 evőkanálnyi mogyorós keveréket a lap közepére, egyenletesen eloszlatva. Tekerd fel hosszában, majd formázd spirál alakba (csigaformára).
Ne töltsd túl a réteslapokat, mert akkor a töltelék kifolyhat sütés közben.
Tedd a bureket a sütőpapírral bélelt tepsibe, és ismételd meg a folyamatot a többi lappal és töltelékkel is. Hagyj elég helyet közöttük.
A burekeket ne tedd túl szorosan egymás mellé a tepsiben, hogy a levegő jól tudjon áramolni körülöttük, és egyenletesen süljenek.
A tetejüket is kend meg olvasztott vajjal, hogy szépen piruljanak. Tipp: ha extra mézes fényt szeretnél, keverhetsz kevés mézet a vajba is.
A vajjal való kenegetést ismételd meg a sütés felénél, hogy még szebb színt kapjon a burek.
Süsd 35-40 percig, amíg a burek aranybarnára nem sül. A vége felé figyeld, nehogy a cukros töltelék miatt megégjen a tészta. Hűtsd 10 percig, mielőtt tálalod.
Ha a teteje túl hamar barnulna, takard le alufóliával a sütés vége felé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.