Mézes-mogyorós szelet tálalva

Mézes-mogyorós szelet

A mézes-mogyorós szelet egy hagyományos, otthonos sütemény, amely a méz édes ízével és a mogyoró roppanósságával hódít. Ideális választás hétvégi desszertként vagy egy különleges alkalomra. Ez az egyszerű recept gyorsan elkészíthető, és garantáltan elnyeri a család tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Liszt
100 g Vaj
100 g Cukor
2 db Tojás
100 g Méz
5 g Sütőpor
150 g Darabolt mogyoró
10 g Vaníliás cukor
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a sütemény leragadjon a tepsibe, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    Keverd habosra a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. Minél jobban felvered a vajat a cukorral, annál könnyebb és levegősebb lesz a sütemény.

    3

    Add hozzá egyenként a tojásokat, majd a mézet, és keverd simára.

    Minden tojás hozzáadása után keverd alaposan össze a masszát, hogy elkerüld a kicsapódást. A mézet óvatosan adagold, mert túl sok méz keménnyé teheti a tésztát.

    4

    Szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan keverd hozzá a vajas masszához.

    A szitálás segít elkerülni a lisztcsomókat, és a sütőpor egyenletes eloszlását biztosítja. A fokozatos adagolás megakadályozza a tészta túlkeverését, ami kemény süteményt eredményezhet.

    5

    Add hozzá a darabolt mogyorót, és keverd egyenletesen el a tésztában.

    A mogyorót előzetesen pirítsd meg a sütőben vagy serpenyőben, hogy intenzívebb ízt kapj. Ne keverd túl a tésztát a mogyoró hozzáadása után.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és simítsd el a tetejét.

    Használj spatula vagy késhátat a tészta egyenletes elosztásához a tepsiben. Ha szeretnéd, szórhatsz a tetejére még egy kevés mogyorót.

    7

    Süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki.

    A sütési idő a sütődtől függően változhat. 25 perc után ellenőrizd a süteményt egy tűvel. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább néhány percig.

    8

    Hűtsd ki a süteményt, szeleteld fel, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    A süteményt teljesen hűtsd ki a tepsiben, mielőtt felvágnád, hogy ne törjön össze. A porcukorral való meghintés opcionális, de esztétikusabbá teszi a tálalást.