A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.
A hosszabb pácolási idő (akár 1-2 óra a hűtőben) még intenzívebbé teszi az ízeket.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.
A csirkét ne süsd túl, mert kiszáradhat. A belső hőmérséklete érje el a 74°C-ot.
Keverd össze a mézet és a dijoni mustárt egy kis tálban, majd kend meg vele a csirkeszeleteket a sütés utolsó percében, hogy karamellizálódjon rajtuk.
Vigyázz, hogy a mézes-mustáros szósz ne égjen meg a grillen. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Helyezz egy szelet cheddart minden csirkemell tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
Ha nincs fedőd, tegyél egy kevés vizet a serpenyőbe és fedd le egy nagyobb fémtállal. A keletkező gőz segít a sajtnak gyorsabban megolvadni.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket ne pirítsd túl, mert kemények lesznek. Csak addig pirítsd, amíg éppen aranybarna nem lesz.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A lilahagymát érdemes felhasználás előtt hideg vízbe áztatni pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.
Kend meg a pirított zsemlék belső oldalát egy kevés majonézzel, amely lágyítja az ízeket.
A majonéz helyett használhatsz fokhagymás aiolit vagy más ízesített majonézt is.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a mézes-mustáros csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A salátalevelet alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt a burgerbe teszed, hogy ne áztassa el a zsemlét.
Azonnal tálald, lehetőleg sült édesburgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra intenzív ízt szeretnél, adj egy kevés extra mézes-mustáros szószt a burger mellé tálaláskor!
A mézes-mustáros szósz helyett próbáld ki a csípős szószt, ha szereted a pikáns ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.