Egy közepes méretű lábasban keverd össze a narancslét, a citromlét és a vizet. Add hozzá a mézet, a fahéjrudat és a szegfűszeget.
A legjobb íz érdekében használj frissen facsart narancs- és citromlevet a bolti helyett.
Melegítsd az italt közepes lángon, de ne forrald fel. TIPP: Lassú melegítés esetén jobban kioldódnak a fűszerek ízei.
A forralás megváltoztathatja a méz ízét és elveszítheti az értékes tápanyagait.
Főzd az italt alacsony lángon 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek. TIPP: Időnként keverd meg, hogy a méz teljesen feloldódjon.
Minél tovább főzöd, annál intenzívebb lesz a fűszerek íze. Kóstold meg és állítsd be az időt ízlésed szerint.
Ha kész, szűrd le az italt, és öntsd hőálló poharakba. TIPP: Egy csipet reszelt gyömbért is hozzáadhatsz az extra ízért.
A szűréshez használhatsz sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot, hogy a legapróbb fűszerdarabok is eltávolításra kerüljenek.
Díszítsd narancskarikával és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten. TIPP: Az ünnepi hangulat érdekében egy csipet fahéjjal is megszórhatod.
Ha szobahőmérsékleten tálalod, hűtsd le először, majd adj hozzá jégkockákat a frissítő hatás érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.