Mézes parfé tálalva

Mézes parfé

A mézes parfé egy édes és gazdag ízű desszert, amely a méz természetes édességét hozza el a parfé világába. A méz, mint az egyik legősibb édesítőszer, tökéletesen illik egy olyan édességhez, amely a méz gazdag ízét és krémes textúráját egyesíti. Ez a parfé ideális választás azoknak, akik egy igazán finom, édes desszertre vágynak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
200 ml Tej
50 g Cukor
3 db Tojás sárgája
3 ek. Méz
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A hozzávalók előkészítése segít, hogy ne kapkodj a főzés során, és minden kéznél legyen.

    2

    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgáját a cukorral addig keverd, amíg a keverék kivilágosodik és sűrűbb lesz. Ez biztosítja a parfé krémes állagát.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.

    A keverést ne hagyd abba, különben a tojás kicsapódhat. A megfelelő sűrűség eléréséhez használj fakanalat, és nézd meg, hogy a fakanál hátán megtartja-e a krémet.

    4

    A mézet öntsd a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el, hogy az ízek egyesüljenek.

    Ha a méz túl sűrű, melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben elkeveredjen.

    5

    Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.

    A szűrés biztosítja a parfé sima, selymes állagát. A lehűlés után tedd a hűtőbe, ne hagyd sokáig szobahőmérsékleten.

    6

    Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.

    Ha sietsz, tedd a fagyasztóba kb. 1-2 órára, de figyelj rá, hogy ne fagyjon teljesen meg. A legjobb eredmény érdekében hagyd a hűtőben éjszakára.