Mézes-rumos frappé krémes kávéital tejszínhabbal és fahéjjal díszítve

Mézes-rumos frappé

A mézes-rumos frappé egy elegáns és ízletes kávéital, amely a méz édességét és a rum különleges aromáját ötvözi. Ez az ital tökéletes választás egy ünnepi reggelire vagy egy különleges délutáni kényeztetésre. Könnyen elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi az ízlelőbimbókat. Próbáld ki, és élvezd a gazdag ízek harmóniáját ezzel a frappéval!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
100 ml Főzött kávé (kihűtött)
100 ml Tej (növényi tej is használható)
6 db Jégkocka
1 ek. Méz
30 ml Rum
2 ek. Tejszínhab (díszítéshez)
1 csipet Fahéjpor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy turmixgépbe tedd a kihűtött kávét, a tejet, a jégkockákat, a mézet és a rumot.

    A rum mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.

    2

    Turmixold simára az összetevőket, amíg a jégkockák teljesen össze nem törnek. TIPP: Ha sűrűbb frappét szeretnél, adj hozzá még jégkockát.

    Használj nagy teljesítményű turmixgépet a legjobb eredmény érdekében. Ha a jég nehezen törik össze, adj hozzá egy kevés tejet.

    3

    Öntsd a frappét egy magas pohárba.

    A poharat előre lehűtheted a hűtőben, hogy a frappé tovább hideg maradjon.

    4

    Díszítsd tejszínhabbal, és szórd meg egy csipet fahéjjal. TIPP: Egy pici reszelt narancshéjat is használhatsz a különleges ízért.

    A fahéj helyett használhatsz kakaóport is a díszítéshez.

    5

    Tálald azonnal, és élvezd az édes, rumos ízvilágot.

    Ha szeretnéd, kínálhatsz mellé egy kevés étcsokoládét is.