Mézes sörös vörösboros mártás tálalva

Mézes sörös vörösboros mártás

A mézes sörös vörösboros mártás az édes, fűszeres és gazdag ízek tökéletes kombinációját kínálja. A sör és vörösbor alapú szósz a méz édességétől, a fokhagymától és a barna cukortól gazdag, komplex ízvilágot kap. Ez a mártás ideális kiegészítő grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz is. Képzeld el, ahogy a sör és vörösbor illata betölti a konyhát, miközben a méz lágy édessége összeér a fokhagyma és cukor ízével. Ez a szósz nemcsak ízletes, de látványos is, és bármely étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 ml Világos sör
100 ml Vörösbor
40 g Méz
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
20 ml Olívaolaj
30 g Barna cukor
20 ml Balsamic ecet
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra.

    A hagymát és a fokhagymát egyenletesen aprítsd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    A hagymát ne pirítsd barnára, csak párold üvegesre.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég.

    4

    Öntsd hozzá a sört, vörösbort és balsamic ecetet, majd add hozzá a barna cukrot és sót. Keverd alaposan össze.

    Használj jó minőségű vörösbort a gazdagabb íz érdekében. A sör lehet világos vagy barna, ízlés szerint.

    5

    Forrald fel a mártást, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 15-20 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    A mártást fedő nélkül főzd, hogy a folyadék elpárologjon és a mártás sűrűbb legyen.

    6

    Kóstold meg a mártást, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több mézzel az édességért vagy borssal a pikánsabb ízért.

    A mártás ízét a főzés végén állítsd be, mert a folyadék elpárolgásával az ízek koncentrálódnak.

    7

    Hagyd kissé kihűlni, majd tálald grillezett húsok, csirke vagy sült zöldségek mellé.

    A mártást melegen tálald.