Készítsd elő az alapanyagokat: a vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra.
A hagymát és a fokhagymát egyenletesen aprítsd, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.
A hagymát ne pirítsd barnára, csak párold üvegesre.
Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég.
Öntsd hozzá a sört, vörösbort és balsamic ecetet, majd add hozzá a barna cukrot és sót. Keverd alaposan össze.
Használj jó minőségű vörösbort a gazdagabb íz érdekében. A sör lehet világos vagy barna, ízlés szerint.
Forrald fel a mártást, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 15-20 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A mártást fedő nélkül főzd, hogy a folyadék elpárologjon és a mártás sűrűbb legyen.
Kóstold meg a mártást, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több mézzel az édességért vagy borssal a pikánsabb ízért.
A mártás ízét a főzés végén állítsd be, mert a folyadék elpárolgásával az ízek koncentrálódnak.
Hagyd kissé kihűlni, majd tálald grillezett húsok, csirke vagy sült zöldségek mellé.
A mártást melegen tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.