Mézes-vaníliás frappé pohárban

Mézes-vaníliás frappé

A frappé eredetileg Görögországból származik, és a világ egyik legnépszerűbb jeges itala lett. A mézes-vaníliás változat egyedülállóan lágy és édes ízvilággal bír, amely kiválóan harmonizál a kávé természetes aromáival. A méz természetes édességet és enyhén karamellás jegyeket ad az italnak, míg a vanília gazdag és illatos karaktert kölcsönöz neki. Ez a frappé tökéletes választás egy forró nyári napon, vagy ha egy kis édes kényeztetésre vágysz. Tipp: Ha még intenzívebb vaníliaízt szeretnél, próbáld ki egy kevés vaníliapasztával vagy egy igazi vaníliarúd kikapart belsejével!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
1 csésze Espresso
150 ml Tej
2 ek. Méz
1 tk. Vaníliakivonat
6 db Jégkocka
2 ek. Tejszínhab
1 db Vaníliarúd

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz egy csésze espressót, és hagyd kihűlni néhány percig.

    Ha nincs eszpresszógéped, használhatsz erős feketekávét is. Fontos, hogy kihűtsd, mert a meleg kávé felolvasztja a jeget.

    2

    Egy turmixgépbe öntsd bele a hideg tejet, a mézet és a vaníliakivonatot.

    A tej lehet bármilyen típusú, akár növényi tej is. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Adj hozzá jégkockákat, majd turmixold az egészet simára.

    A jégkockák mennyisége befolyásolja a frappé sűrűségét. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet.

    4

    Öntsd a frappét egy magas pohárba, majd kanalazz rá tejszínhabot.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi habot is, vagy akár el is hagyhatod.

    5

    Díszítsd egy vaníliarúddal, és azonnal tálald.

    A vaníliarúd helyett szórhatsz a tetejére egy kis vaníliaport is.