Mézes-zabpelyhes kuglóf tálalva

Mézes-zabpelyhes kuglóf

A méz és a zabpehely tökéletes párost alkot ebben a kuglófban. A méz gazdag, természetes édes ízt ad, míg a zabpehely puhábbá és kissé diós ízűvé teszi a tésztát. Ez a sütemény kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ha szereted az egyszerű, mégis különleges házi süteményeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
100 g Zabpehely
200 g Liszt
100 g Méz
80 g Kristálycukor
3 db Tojás
120 g Vaj
150 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
20 g Porcukor (a szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy kuglófformát kivajazunk és lisztezünk.

    A kuglófformát alaposan vajazd ki, és lisztezd be, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön belőle. A liszt helyett használhatsz darált diót vagy zabpelyhet is.

    2

    A zabpelyhet finomra daráljuk, majd egy tálban összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.

    A zabpelyhet kávédarálóban vagy aprítógépben tudod a legkönnyebben finomra darálni.

    3

    A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.

    A tojásokat legalább 5-8 percig keverd, amíg világos és habos nem lesz, mert ez adja a kuglóf könnyedségét.

    4

    Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a mézet, majd alaposan elkeverjük.

    A vaj ne legyen forró, csak éppen olvasztott, mert különben kicsapja a tojást.

    5

    Felváltva hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy egyenletes, sima tésztát kapjunk.

    A száraz és nedves hozzávalókat kis adagokban add hozzá, és óvatosan keverd össze, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.

    6

    A tésztát a kuglófformába öntjük, és egy spatulával elsimítjuk a tetejét.

    A forma megtöltése előtt ütögesd a formát a pulthoz, hogy a tészta egyenletesen elterüljön és a légbuborékok távozzanak.

    7

    A kuglófot az előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj rá. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.

    8

    A sütőből kivéve 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiborítjuk egy rácsra és teljesen kihűtjük.

    Ha a kuglóf nem akar kijönni a formából, tegyél rá egy nedves konyharuhát pár percre.

    9

    A kuglófot porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.

    A porcukor helyett készíthetsz rá csokimázat vagy citrommázat is.