Mézeskalåcs ízesítésƱ ravioli tålalva

Mézeskalåcs ízesítésƱ ravioli

A mĂ©zeskalĂĄcs Ă­zesĂ­tĂ©sƱ ravioli egy kĂŒlönleges ĂŒnnepi desszert, amely az olasz konyha hagyomĂĄnyait ötvözi a karĂĄcsonyi Ă­zekkel. Az Ă©des raviolit sokfĂ©le töltelĂ©kkel kĂ©szĂ­tik, de a mĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©k Ă©s a darĂĄlt diĂł kombinĂĄciĂłja igazi tĂ©li hangulatot teremt. A mascarpone Ă©s mĂ©z lĂĄgy krĂ©messĂ©get ad az Ă©dessĂ©gnek, mĂ­g az olvasztott vajban ĂĄtpirĂ­tott tĂ©szta kellemes ropogĂłs rĂ©teget biztosĂ­t. Ez az Ă©dessĂ©g nemcsak finom, de lĂĄtvĂĄnyos is, Ă­gy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy karĂĄcsonyi vacsorĂĄra vagy ĂŒnnepi összejövetelre!

ElƑkĂ©szĂŒlet 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 20 ml Víz
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 g Mascarpone
⭕ 1 tk. MĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©k
⭕ 30 g Porcukor
⭕ 20 g MĂ©z
⭕ 50 g Darált dió
⭕ 50 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 30 g Olvasztott vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    SzitĂĄld ĂĄt a lisztet egy nagy tĂĄlba, adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt, majd kĂ©szĂ­ts a közepĂ©be egy mĂ©lyedĂ©st. Üsd bele a tojĂĄsokat, Ă©s lassan dolgozd össze a tĂ©sztĂĄt. SzĂŒksĂ©g szerint adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy rugalmas legyen.

    A liszt ĂĄtszitĂĄlĂĄsa segĂ­t elkerĂŒlni a csomĂłkat a tĂ©sztĂĄban, Ă­gy simĂĄbb lesz a vĂ©geredmĂ©ny. A vĂ­z mennyisĂ©gĂ©t fokozatosan adagold, hogy ne legyen tĂșl lĂĄgy a tĂ©szta.

    2

    GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt legalĂĄbb 10 percig, amĂ­g sima Ă©s elasztikus lesz. Csomagold fĂłliĂĄba Ă©s hagyd pihenni 30 percig.

    A pihentetĂ©s azĂ©rt fontos, mert a glutĂ©nszĂĄlak ellazulnak, Ă­gy a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł lesz. Ha nincs fĂłliĂĄd, egy tiszta konyharuhĂĄval is letakarhatod.

    3

    KĂ©szĂ­tsd el a töltelĂ©ket: keverd össze a mascarponĂ©t, a porcukrot, a mĂ©zet, a mĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©ket Ă©s a darĂĄlt diĂłt. AprĂ­tsd fel az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t, Ă©s keverd hozzĂĄ a masszĂĄhoz, hogy egyenletes ĂĄllagĂș legyen.

    A töltelék ízét ízlés szerint alakíthatod. Ha nem szereted a diót, helyettesítheted mås olajos maggal, vagy akår el is hagyhatod. A csokolådé mennyiségét is szabålyozhatod.

    4

    NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt vĂ©konyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelĂ©kbƑl az egyik felĂ©re, megfelelƑ tĂĄvolsĂĄgban egymĂĄstĂłl.

    A tĂ©sztĂĄt minĂ©l vĂ©konyabbra nyĂșjtsd, de vigyĂĄzz, hogy ne szakadjon el. A töltelĂ©k adagolĂĄsĂĄnĂĄl figyelj, hogy ne kerĂŒljön tĂșl sok a tĂ©sztĂĄra, mert akkor nehĂ©z lesz lezĂĄrni.

    5

    Hajtsd rĂĄ a tĂ©szta mĂĄsik felĂ©t, majd egy derelyevĂĄgĂłval vagy kĂ©ssel vĂĄgd ki a raviolikat. A szĂ©leket jĂłl nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelĂ©k fƑzĂ©s közben.

    A szĂ©leket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki fƑzĂ©s közben. Ha szĂŒksĂ©ges, egy kevĂ©s vĂ­zzel megnedvesĂ­theted a szĂ©leket, hogy jobban tapadjanak.

    6

    Forralj egy nagy lĂĄbosban vizet, Ă©s enyhĂ©n sĂłzd meg. Dobd bele a raviolikat, majd fƑzd Ƒket 3-4 percig, amĂ­g fel nem jönnek a vĂ­z tetejĂ©re.

    A raviolikat kis adagokban fƑzd, hogy ne ragadjanak össze. Amikor feljönnek a vĂ­z tetejĂ©re, mĂ©g egy percig fƑzd, hogy biztosan megfƑjenek.

    7

    SzƱrd le a raviolikat, majd egy serpenyƑben olvaszd fel a vajat, Ă©s Ăłvatosan forgasd ĂĄt benne a tĂ©sztĂĄt, hogy enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdjon.

    A vajat ne hevĂ­tsd tĂșl, mert megĂ©ghet. A raviolikat Ăłvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze.

    8

    Tålalåskor szórd meg darålt dióval és reszelt csokolådéval. Melegen fogyaszd!

    A tålalåsnål hasznålhatsz tejszínt vagy mås öntetet is a még gazdagabb ízélményért.