SzitĂĄld ĂĄt a lisztet egy nagy tĂĄlba, adj hozzĂĄ egy csipet sĂłt, majd kĂ©szĂts a közepĂ©be egy mĂ©lyedĂ©st. Ăsd bele a tojĂĄsokat, Ă©s lassan dolgozd össze a tĂ©sztĂĄt. SzĂŒksĂ©g szerint adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt ĂĄtszitĂĄlĂĄsa segĂt elkerĂŒlni a csomĂłkat a tĂ©sztĂĄban, Ăgy simĂĄbb lesz a vĂ©geredmĂ©ny. A vĂz mennyisĂ©gĂ©t fokozatosan adagold, hogy ne legyen tĂșl lĂĄgy a tĂ©szta.
GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt legalĂĄbb 10 percig, amĂg sima Ă©s elasztikus lesz. Csomagold fĂłliĂĄba Ă©s hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetĂ©s azĂ©rt fontos, mert a glutĂ©nszĂĄlak ellazulnak, Ăgy a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł lesz. Ha nincs fĂłliĂĄd, egy tiszta konyharuhĂĄval is letakarhatod.
KĂ©szĂtsd el a töltelĂ©ket: keverd össze a mascarponĂ©t, a porcukrot, a mĂ©zet, a mĂ©zeskalĂĄcs fƱszerkeverĂ©ket Ă©s a darĂĄlt diĂłt. AprĂtsd fel az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t, Ă©s keverd hozzĂĄ a masszĂĄhoz, hogy egyenletes ĂĄllagĂș legyen.
A töltelĂ©k ĂzĂ©t ĂzlĂ©s szerint alakĂthatod. Ha nem szereted a diĂłt, helyettesĂtheted mĂĄs olajos maggal, vagy akĂĄr el is hagyhatod. A csokolĂĄdĂ© mennyisĂ©gĂ©t is szabĂĄlyozhatod.
NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt vĂ©konyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelĂ©kbĆl az egyik felĂ©re, megfelelĆ tĂĄvolsĂĄgban egymĂĄstĂłl.
A tĂ©sztĂĄt minĂ©l vĂ©konyabbra nyĂșjtsd, de vigyĂĄzz, hogy ne szakadjon el. A töltelĂ©k adagolĂĄsĂĄnĂĄl figyelj, hogy ne kerĂŒljön tĂșl sok a tĂ©sztĂĄra, mert akkor nehĂ©z lesz lezĂĄrni.
Hajtsd rĂĄ a tĂ©szta mĂĄsik felĂ©t, majd egy derelyevĂĄgĂłval vagy kĂ©ssel vĂĄgd ki a raviolikat. A szĂ©leket jĂłl nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelĂ©k fĆzĂ©s közben.
A szĂ©leket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki fĆzĂ©s közben. Ha szĂŒksĂ©ges, egy kevĂ©s vĂzzel megnedvesĂtheted a szĂ©leket, hogy jobban tapadjanak.
Forralj egy nagy lĂĄbosban vizet, Ă©s enyhĂ©n sĂłzd meg. Dobd bele a raviolikat, majd fĆzd Ćket 3-4 percig, amĂg fel nem jönnek a vĂz tetejĂ©re.
A raviolikat kis adagokban fĆzd, hogy ne ragadjanak össze. Amikor feljönnek a vĂz tetejĂ©re, mĂ©g egy percig fĆzd, hogy biztosan megfĆjenek.
SzƱrd le a raviolikat, majd egy serpenyĆben olvaszd fel a vajat, Ă©s Ăłvatosan forgasd ĂĄt benne a tĂ©sztĂĄt, hogy enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdjon.
A vajat ne hevĂtsd tĂșl, mert megĂ©ghet. A raviolikat Ăłvatosan forgasd, hogy ne törjenek össze.
Tålalåskor szórd meg darålt dióval és reszelt csokolådéval. Melegen fogyaszd!
A tĂĄlalĂĄsnĂĄl hasznĂĄlhatsz tejszĂnt vagy mĂĄs öntetet is a mĂ©g gazdagabb ĂzĂ©lmĂ©nyĂ©rt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.