Készíts egy adag frissen főzött kávét, és tedd félre melegen tartva.
A legjobb ízélmény érdekében használj minőségi, frissen őrölt kávét. A kávé erősségét ízlés szerint szabályozhatod.
Melegítsd fel a tejet, és habosítsd kézi habosítóval vagy gőzfúvókával, amíg selymes állagot nem kap.
A tejnek ne hagyd felforrni, mert akkor a hab nem lesz olyan tartós. A legjobb eredményt zsírosabb tejjel érheted el.
Adj mézet és mézeskalács fűszerkeveréket a tejhez, majd keverd alaposan össze, hogy az ízek harmonizáljanak.
A mézeskalács fűszerkeveréket készen is megvásárolhatod, de otthon is elkészítheted fahéj, gyömbér, szegfűszeg és szerecsendió felhasználásával.
Öntsd a kávét egy magas pohárba, majd lassan rétegezd rá a fűszeres tejet, a tejhabot kanalazva a tetejére.
A rétegezéshez használj egy kanalat, hogy a tej lassan folyjon a kávé tetejére, így szép rétegeket tudsz kialakítani.
Díszítsd a latte tetejét tejszínhabbal és szórj rá egy kevés fahéjat a dekorációhoz. Azonnal tálald.
A latte tetejét díszítheted csokireszelékkel, mézeskalács darabokkal vagy egy kis karamellöntettel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.