A szikkadt kenyeret tépkedd falatnyi darabokra, és permetezd meg enyhén vízzel. Tedd egy konyharuhába, fedd le, és hagyd 1 órát pihenni, hogy kissé megpuhuljon.
Minél rusztikusabb kenyeret használsz, annál ízesebb lesz az étel – ne használd friss kenyérrel!
A sertéslapockát vágd kis kockákra, majd egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg rajta a húst, amíg aranybarna nem lesz. Sózd meg közben.
A húst ne zsúfold túl a serpenyőbe – ha szükséges, süsd két részletben, hogy ne párolódjon.
Add hozzá az egész, héjas fokhagymagerezdeket a húshoz, és pirítsd együtt pár percig, míg illatozni kezd.
A héjban sült fokhagyma nem ég meg könnyen, viszont kiváló aromát ad az olajnak.
Szórd rá az édes és füstölt paprikát, majd azonnal keverd át, hogy ne égjen meg. Ezután keverd bele a megpuhított kenyérdarabokat.
A paprikát soha ne hagyd olajon magában – mindig azonnal keverd el valamivel, hogy ne legyen keserű.
Alacsony lángon süsd tovább az egészet, gyakori kevergetéssel, amíg a kenyérdarabok ropogósra pirulnak, és magukba szívják az összes ízt.
Ne siesd el – a lassú pirítás hozza ki a migas igazi karakterét!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.