Migas sertéshússal tálalva, pirított kenyérdarabokkal, fokhagymával és aranybarna húsdarabokkal

Migas sertéshússal

A migas Spanyolország tradicionális paraszti étele, melyet eredetileg a pásztorok és földművesek fogyasztottak a maradék kenyér újrahasznosítására. A recept régiónként eltérhet, de a legjellemzőbb változat Andalúziából származik, ahol fokhagymával, olívaolajjal és sertéshússal gazdagítják. Technikai tanács: A tökéletes migas titka a kenyér megfelelő előkészítése – nem elég csak kiszárítani, enyhén vissza kell puhítani, hogy pirításkor kívül ropogós, belül puha legyen. Amint az olajon megpirul a fokhagyma, és a hús kérget kap, az illatok máris betöltik a konyhát, előre jelezve a közelgő lakomát. Ez az étel kiváló választás hétvégi ebédekhez, házias vacsorákhoz, vagy amikor valami egyszerű, mégis laktató fogásra vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Szikkadt kenyér
250 g Sertéslapocka
4 db Fokhagyma
1 tk. Paprika (édes)
0.5 tk. Füstölt paprika
4 ek. Olívaolaj
1 tk.
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szikkadt kenyeret tépkedd falatnyi darabokra, és permetezd meg enyhén vízzel. Tedd egy konyharuhába, fedd le, és hagyd 1 órát pihenni, hogy kissé megpuhuljon.

    Minél rusztikusabb kenyeret használsz, annál ízesebb lesz az étel – ne használd friss kenyérrel!

    2

    A sertéslapockát vágd kis kockákra, majd egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg rajta a húst, amíg aranybarna nem lesz. Sózd meg közben.

    A húst ne zsúfold túl a serpenyőbe – ha szükséges, süsd két részletben, hogy ne párolódjon.

    3

    Add hozzá az egész, héjas fokhagymagerezdeket a húshoz, és pirítsd együtt pár percig, míg illatozni kezd.

    A héjban sült fokhagyma nem ég meg könnyen, viszont kiváló aromát ad az olajnak.

    4

    Szórd rá az édes és füstölt paprikát, majd azonnal keverd át, hogy ne égjen meg. Ezután keverd bele a megpuhított kenyérdarabokat.

    A paprikát soha ne hagyd olajon magában – mindig azonnal keverd el valamivel, hogy ne legyen keserű.

    5

    Alacsony lángon süsd tovább az egészet, gyakori kevergetéssel, amíg a kenyérdarabok ropogósra pirulnak, és magukba szívják az összes ízt.

    Ne siesd el – a lassú pirítás hozza ki a migas igazi karakterét!